• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kenevir Nedir ?Faydaları Nelerdir? Kenevir Neden Yasaklandı?Kullanım Alanları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kenevir üretimi Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklıdır. Uyuşturucu sınfında bulunmasından dolayı yasaklı olsa da işin aslı hiç öyle değildir. Kenevir üretimi ile sadece uyuşturucu değil ülkeye ve insan sağlığına yararlı pek çok şey yapılabilir. İlaç şirketlerinden petrol şirketlerine birçok lobi tarafından istenmeyen kenevir, sadece uyuşturucu madde yapımında kullanılmıyor. Çok bilinen bir yanılgı olan bu durum ile kenevir ile yapılabilecek şeyleri görünce çok şaşıracaksınız...

kenevir.jpg

KENEVİR NEDİR?
Kenevir, üretilebildiği gibi yabani olarak da yetişebilir. Kenevirin boyu 1-3 metreye kadar ulaşabilir. 1-2 yıl içinde dikey olarak yükselen kenevir tüylüdür ve yarıdan sonra çatallaşır. Kenevir koyu yeşil renklidir ve uzun saplıdır. Yaprakları karşılıklı olarak çıkar. Çiçekleri ayrı ayrı bitkilerin tepesinde veya dalların tepesinde bulunur. Kenevirin tohumları 3-6mm uzunluğunda grimsi esmer, siyahımsı esmer, yeşilimsi esmer renklerde olur. Kenevir tohumları çok ince kabukludur.

Kenevir, Cannabaceae familyasına ait, tek yıllık bitki cinsidir. Saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan kenevir, insanlık tarihinin en eski bitkisel hammadde kaynaklarından biri olarak biliniyor.

Kenevirin yaprakları ise ilaç ve kozmetik sektöründe değerlendiriliyor. Kenevirin yaprakları ve liflerinin yanı sıra tohumları da değerlendiriliyor. Kenevir tohumları, oldukça yağlı olması açısından yakıt ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılmaktadır.

Selüloz açısından çok zengin bir odunsu bitki olan kenevirin, lifleri ise petrol yan sanayi ürünü olan sentetik lifler dünya çapında yaygınlaşmadan önce bütün dünyada lif kaynağı olarak kullanılmıştır.


KENEVİR NE ZAMAN NEDEN YASAKLANDI?

Başkan Erdoğan'ın kenevir üretimi konusunda yaptığı açıklamalardan sonra pekçok kişi 'kenevir neden yasaklandı' sorusuna yanıt arıyor. Kenevir üretiminin Türkiye'de yasaklanmasında pekçok lobi faaliyeti ortaya çıkıyor. Bu lobiler ilaç şirketlerinden petrol şirketlerine kadar devam ediyor. Öyle ki dünyanın en önemli bitkilerinden biri iken, uyuşturucu üretiminde kullanılmasından dolayı yasaklanan kenevir ile yapılabilecekler ise birçok kişiyi şaşırtmaya devam ediyor.

En büyük özelliklerinden biri de 20 dönümlük ağaçlarla kaplı bir orman kadar oksijen üretebiliyor. Sadece bir dönümlük kenevir alanı bile 4 dönümlük ağaçlarla kaplı bir alana eş değer olabiliyor. Yine kenevirin kağıda dönüştürme olayı birçok kişiyi şaşırtan olaylar arasında. Bir kenevirin kağıda dönüşmesi 8 kez olabiliyor

KENEVİRİN UYUŞTURUCU MADDE OLARAK KULLANILMASI

Uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir kuşkusuz üretim konusunda verilen zararın başlıca sebebidir. Ülkemizin doğasınıın katledilmesine nasıl yol bir açtığını ancak bu rakamları öğrenince görebiliyoruz.

Kenevir üretimi ile birlikte en büyük darbeyi ilaç sektörü görecek!

Kenevir, kendisini börekten koruyabilen bir bitki olduğundan dolayı, ellerinde tekelleşmiş bir şekilde ilaç satışını bulan firmalar bu konuda ciddi darbe alacaklar.

10 DOLARIN ÜZERİNDE O FOTOĞRAF YER ALIYORDU

AİDS ve kanser tedavisinde, kemoterapi ve radasyon etkisini azaltma gibi bir çok fayda sağlayan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kenevir Amerikan çiftçileri için bir dönem üretilmesi zorunluydu. 10 Amerikan dolarında kenevir üretimi yapan çiftçilerin fotoğrafı yer alıyordu.

İLK PANTOLON KENEVİRDEN ÜRETİLMİŞTİ
İlk pantolon bile kenevirden üretilmişti, kanvas isminin buradan geldiği ifade edilir.

'uyuşturucu madde temini' ile izah edilemeyecek boyutlarda başka türlü hesapları içerdiğini görmek mümkün.

İŞTE KENEVİRLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Peki eski tarihlerde üretimi yaygın olan ve hatta Amerika'da üretimini yapmayan çiftçilerin hapse atılmasına neden bu bitki, niçin bizim düşmanımız?

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaça eş kağıt üretilebilir. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda… Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.
İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta "kanvas" kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

KANSER TEDAVİSİ, ROMATİZMA, KALP...
Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

KENEVİR NERELERDE YETİŞİR?
Kenevir yukarıda da bahsedildiği gibi, yabani olarak da yetişebilir. Ancak kenevirin ana vatanı Hindistandır. Kenevir, Türkiye'de de her bölgede yetiştirilebilir. Türkiye'nin coğrafi koşulları kenevir üretimi için oldukça uygundur. Ancak, kenevir için en uygun koşullar; Kastamonu, Samsun, Kocaeli, Adana, Amasya, Kayseri, Sivas, İzmir ve Kütahya yörelerindedir.

KENEVİRİN FAYDALARI NELER?
Öncelikli olarak kenevirin romatizma ağrılarına birebir geldiği hemen hemen herkes tarafından bilinir. Uyuşturucu yapımında kullanılmayan erkek kenevirin birçok faydası daha vardır. İşte o faydalarından bazıları..
İpliği antibakteriyeldir. İpliğinden yapılan kumaşlar medikal sanayi dahil yüzlerce yerde kullanılabilinir.
Kenevir elyafı inşaatlarda izolasyon malzemesi olarak kullanılır.
Kenevirden suntadan sağlam tahta (fibreboard) yapılır.

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.
Derine inen kökleri toprağın havalandırılmasını sağlar
Bir ağacın beş katı daha fazla çevreye oksijen yayar.
Ses geçirmez mataryeldir.
Keneviri izolasyon maddesi olarak kullandığınızda yakıt tüketimini azaltırsınız
Ateşe dayanıklıdır. Bu materyalden yapılan evler yalnız sağlıklı değil daha güvenlidir.
Bataklık kurutmada çok etkilidir.
Radyasyon temizleyicidir.

Kenevirden yapılmış doğal çimentodan su karıştılıp kalıplara dökülerek inşaat tuğlası yapılır. Tuğladan, betondan daha hafiftir ve daha sağlamdır. 600 yıl dayanıklıdır.
 
M

Mahmut Coşkun

Ziyaretçi
Kenevir ne zaman yasaklandı başlıklı ne kadar yazı okuduysam hiçbirisinde tarih göremedim.Ya bilmiyor yada yazmak istemiyorsunuz.Ben tekrar soruyorum bu yasak hangi tarihte kim tarafından yasaklandı.
 

Düş

Özel Üye
Özel üye
Kenevir ne zaman yasaklandı başlıklı ne kadar yazı okuduysam hiçbirisinde tarih göremedim.Ya bilmiyor yada yazmak istemiyorsunuz.Ben tekrar soruyorum bu yasak hangi tarihte kim tarafından yasaklandı.
1940'lı yillarda yasaklandi. Birinci dunya savasinda bircok hastaligin tedavisinde de kullanilmis. Ardindan ilac yapiminda kullanilmis. Fakat kisa bir sure sonra icerisinde kenevir bulunan ilaclar yasaklanmış. Suan tamamen yasak degil. Sınırlandırma getirilmis durumda.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu konu bugün Soner Yalçın'nın köşe yazısına da konu oldu.

Kenevirin yasaklanma nedenleri ve tarihi konusunda net ve açık bilgiler verilen köşe yazısını kesinlikle okumanızı öneririm. Yazıyla ilgili birkaç detay şu şekilde...


Adı, Rudolf Christian Karl Diesel (1858-1913)…
Alman idi.
Dünya onu 1892 yılında patentini aldığı dizel motorun mucidi olarak tanıdı.
Diesel aynı zamanda 1890'ların sonunda yer fıstığı yağından biyoyakıt yaptı. Ve…
Biyoyakıt ile çalışan dizel motoru Paris Dünya Fuarı'nda sergiledi. Ancak petrolün revaçta olması sebebiyle ilgi görmedi.
Ta ki 1970'lere gelindiğinde petrol sıkıntısı nedeniyle alternatif enerji kaynakları arandığında akla geldi! Biyodizel ismi ilk olarak 1992'de Amerika Ulusal Soy Diesel Geliştirme Kuruluşu tarafından kullanıldı.
Peki…
Mucit Rudolph Diesel'in başına 80 sene önce ne geldi?
Diesel, 29 Eylül 1913'te İngiltere'ye gitmek için SS Dresden vapuruna bindi. Londra'da Consolidated Diesel Manufacturing Ltd. şirketi yöneticileriyle buluşacaktı.
Mürettebata sabah 06.15'te uyandırılmak istendiğini söyledi. Ve…
30 Eylül sabahı İngiltere'nin Harwich limanına yanaşan gemiden inenler arasında yoktu. Kamarası boştu. Yatağı bozulmamıştı. Araştırıldı…
29'u 30 Eylül'e bağlayan gece ortadan kaybolmuştu. Manş Denizi'ne atlayıp intihar etmiş olduğu kayda geçirildi!
Olan sır değildi; Rudolf Diesel'in, biyodizel çalışmaları petrol üreticisi firmaların işine gelmiyordu!
Ah tesadüfler! “Su yakıtlı pil” petrolün yerini alacaktı; mucidi Stanley Allen Meyer (1940-1998) zehirlenerek öldürüldü…

Kenevir, ABD'de 1930'larda yasaklandı.
Başını şu isimler çekti:
William R. Hearst (1863-1951), ABD'de gazete, dergilerin çoğunun sahibiydi. Ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. Eğer kenevirden kağıt yapılırsa, milyonlarını kaybedebilirdi…
– Petrol dünyasının en büyüğü Rockefeller ailesini biliyorsunuz; biyoyakıt olan kenevir yağı da, elbette onun en büyük düşmanıydı…
Andrew W. Mellon (1855-1937), petrol devi Gulf Oil (Chevron), alüminyum devi Alcoa sahibiydi. Dupont şirketinin hissedarıydı; petrol ürünlerinden plastik üretmek için patente sahipti. General Motors kurucularındandı…
Başka isimler de vardı…
Şunu yaptılar:
Kenevirin tehlikeli olduğunun öne sürülmesi ve “marihuana” adıyla en zararlı uyuşturucu olarak yaftalamak Hearst'ün gazeteleri-dergileri aracılığıyla kolayca gerçekleştirildi.
Marihuananın oy birliğiyle yasaklanması, kenevirin üretiminin yasaklanması demekti. ABD'de 1937'de çıkarılan Marihuana Vergi Yasası ile kenevir çok zararlı bitki yapılıverdi.
Meselenin “yasa” tarafını halletmeleri zor olmadı. Zaten Andrew W. Mellon Maliye Bakanı idi ve ABD Başkanı Herbert C. Hoover'ın en yakınıydı. Hemen “Narkotik büro” (FBNDD) oluşturuldu; başına da Harry J. Anslinger getirildi. Tesadüf! Aslinger, Mellon'un kayınbiraderiydi!
Kenevir “ölüm bitkisi” ilan edildi.
Karalama kampanyaları ve artan baskılar sonucu kenevirden elde edilen ilaçlar ve petrokimya yasaklandı.
Bugün…
Kenevirin üretimi ve satışı dünyanın çok ülkesinde yasak.

KANVAS PANTOLON
Kenevire “Saklı Seçilmişler” kitabımda ayrıntılı yer verdim.
Kenevir, “cannabaceae” familyasında yer alan bitki…
Üç farklı türü var:
Cannabis Indica… C.Sativa… ve C. Ruderalis…
Bu üç tür arasında keyif verici “marihuana” olarak bilinen ve dilimize “Hint keneviri” olarak geçmiş olan C. Sativa…
Faydalı kenevir türü ise, C. Indica…
Yararları yazmakla bitmez:
– Kenevirde yüzde 25 oranında vücudun temel gereksinimleri olan protein, E vitamini, fosfor, potasyum, magnezyum, sülfür, kalsiyum, demir ve çinko bulunuyor. Örneğin, biftekten alacağınız proteinleri benzer ölçüde kenevir tohumundan karşılayabilirsiniz!
– İçindeki iki yağ asidi AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltıyor; romatizma, sara, astım gibi en az 250 hastalıkta yararlı olduğu biliniyor.
– Plastik ürünlerin tamamı kenevirden üretilebilir; kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolay.
İlk kot pantolon kenevirden yapıldı. Hatta “kanvas” kelimesi kenevir ürünlerine verilen isim. Kenevir ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bitki.
– Arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla.
Binaların yalıtımında kullanılabilir; dayanıklı, ucuz ve esnek.
– Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmiyor.
– 25 dönüm orman arazisinin ürettiği kadar oksijen üretebiliyor. Orman ağaçlarının büyümesi yıllar alırken kenevir dört ayda yetişiyor.
– Dünyanın her yerinde yetiştirilebiliyor ve çok az suya ihtiyaç duyuyor.
– Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymuyor.
Yazmakla bitmez faydaları…


Kaynak:
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Önyagılardan sıyrılalım lütfen, Soner Yalçın aynı görüşü hiçbir zaman paylaşmadığım biri ancak tek yazısı tekzip edilmemiş gerçekten takdire şayan bir gazetecidir.

Ayrıca bu yazıda bile inanmamak için gerekçe aramanın mantığı nedir?
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Önyagılardan sıyrılalım lütfen, Soner Yalçın aynı görüşü hiçbir zaman paylaşmadığım biri ancak tek yazısı tekzip edilmemiş gerçekten takdire şayan bir gazetecidir.

Ayrıca bu yazıda bile inanmamak için gerekçe aramanın mantığı nedir?
Ben konuyu google de üste gördüğüm sıralar her konuya girdim baktım ama tam olarak neden yasaklandığı yazmıyordu
Hatta iki farklı kaynaktan konuları birleştirip tek konu haline getirdim
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Bende bir sitede bu konuya denk geldim paylaşmak istedim şunu anladım ki bu otun üretiminin durdurulması ülkemiz için çok kötü olmuş

Kenevirin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Aptal otu, kendir otu ve kınnap otu gibi isimlerle de alınan kenevir tohumunun sağlığa birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Yemeklerde, salatalarda ve çay olarak da tüketilen bu tohum günde üç kaşık tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan proteinin yüzde 65'ini karşılar.
kenevir_faydalari_nelerdir_hangi_hastaliklara_iyi_gelir_1547575895_6463.jpg

PEKİ KENEVİRİN FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
-
İnsan vücudunun işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukça zengindir.
- İçerdiği Gama Linolenik asit adı verilen uçucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeli çalışmasını destekler.
- Bu tohumun yağ aynı zamanda beyin ve beynin yapısındaki oluşumların da sağlığına da yardımcı olur. Unutkanlık, parkinson ve alzheimer hastalıklarının riskini azaltır.
- Düzenli tüketildiği taktirde cildin dermis tabakasını yenileyerek yaşlanmayı önlemenin yanı sıra daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Aynı fayda saç derisi ve saç içinde geçerlidir. E vitamini sayesinde cildin, saçların ve tırnakların DNA yapısını korur.
- Bağırsakların doğru işleyişini sağlar. Lif kaynağı olduğundan sindirimi kolaylaştırır. Vegan ve diyet yapan kişiler için ideal bir tohumdur.
- Zengin vitamin ve mineraller sayesinde kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak gelişen yorgunluk ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları önler.
- Magnezyum sayesinde beyindeki melatonin hormonunu artırarak uyku problemlerinin yaşanmasını azaltır.
- Yapılan araştırmalarda adet sancılarına birebir fayda sağladığı tespit edilmiştir. Yatıştırıcı etkisi sayesinde şiddetli kasılmaları azaltır.
KENEVİR TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
Ezilmiş kenevir tohumlarını süt ile beraber kaynatınız. Daha sonra sütü kenevir tohumlardan süzüp içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.
 
Top