Zamanda Yolculuk Mümkün

sessiz gemi

Özel Üye
Özel üye
Evet yanlış duymadınız zamanda yolculuk mümkün.amerikalı ve ingiliz bilimadamları einstein in formülü olan E=mc2 formülü sayesinde zamanda yolculuk mümkünleşebiliyor.öncelikle
bunun için ışık hızının 2 katı olan (ışık hızı=350.000) bir makina yapılıyor.sonra bir karadeliğin ortasına bu makina yollanınca orada zaman yavaş geçerek ya geçmişe yada geleceğe gidebiliyor.bu çalışmalar 2015'e kadar devam edecekmiş.
 

sessiz gemi

Özel Üye
Özel üye
E = mc2, fizikte kütle-enerji eşitliğinin temel formüldür.

Bu formül, hangi formda olursa olsun enerji ile kütle arasında ilişki kurar. Bu formülde boşluktaki (vakumlanmış ortam) ışık hızının karesi, kütle birimlerinden enerji birimlerine dönüşüm katsayısı için kullanılır. Formülü bir cümlede anlatmamız gerekirse: Kütlenin, dönüştürme katsayısı olan ışık hızının karesi ile çarpılarak dönüşüm sonrası çıkacak enerjinin hesaplanmasıdır
 

sessiz gemi

Özel Üye
Özel üye
Formül:

Enerji=Kütle çarpı ışık hızının karesi

Formüle bir daha bakalım:


E = mc2


Eğer formülün harflerle simgelenmiş elemanlarını incelersek:

E= Enerji (joule)
m= Kütle (kilogram)
c= Işık hızı (299,792,458 m/s)

Biliyoruz ki, bir eşitlikle eşitliğin iki tarafındaki birimler birbirini sağlamalıdır. c2, birim kütlenin birim enerjiye dönüşmesi sırasında gerekli dönüştürme katsayısıdır. 1 gram kütlenin dönüşümü sırası gereken enerjinin sayısal değeri, ışık hızının sayısal değerinin karesine eşittir. Formül belirli bir birim sistemine dayanmaz. Uluslararası birim sistemine göre; enerjinin birimi joule (J), kütlenin birimi kilogram(kg), hızın birimi de metre/saniye(m/s)dir. Eğer birimleri eşitliğe yazarsak:

j = kg x (m/s)2

Şunu da bilmemiz gerekir ki 1 joule, 1 kg.m2/s2'ne eşittir. j yerine kg.m2/s2'ni yazarsak eşitliğimiz sağlanmış oluyor.
 

sessiz gemi

Özel Üye
Özel üye
Bulunuşu

Albert Einstein, kendisine kadar süregelen bir yargıyı yıkarak bilim dünyasında yeni bir çığır açmıştır. Ondan öncesinde kütle ile enerji arasında bir bağlantı kurulmamıştır ve ayrı olgular oldukları varsayılmıştır. 19.yüzyılda kimyagerlerin hassas aygıtları olmadığı için kimsenin dönüşüm sonrası kütle kaybından haberleri yoktu. Basit tepkimeler sonrası oluşan kütle kaybı fark edilememişti. Einstein ise bütün bilinenleri yıkarak çağdaş bilimin temel taşlarını atmıştır. Ona göre her şey enerjidir, yani maddeler de çok yoğun enerjilerdir. Kimyasal reaksiyonlar sonrası küçük de olsa kütlenin bir kısmı enerjiye dönüşmektedir. Bu durumu açıklamak için eşitliğin az farklı formülasyonu ilk defa Albert Einstein tarafından 1905'de ünlü makalelerinde yayımlanmıştır. Aynı yıl önermiş olduğu özel görelilik teorisinin bir sonucu olarak türetmiştir. Birim kütleden inanılmaz enerji elde edilebileceğini gösteren bu formül atom bombası nın çıkış noktasıdır.
 
Top