Yumuşak Et Pişirme Püf Noktaları

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Yumuşacık bir et pişirmek istiyorsan doğru eti seçmelisin. En az 3 gün dinlendirilmiş ve sinirsiz bir et olmalı. Güzelce marine etmeli ve marinasyonun yanı sıra minimum 3 saat bekletmelisin.

Et Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?


Yumuşak Et Pişirme Püf Noktaları

Yumuşacık bir et pişirmek istiyorsan doğru eti seçmelisin. En az 3 gün dinlendirilmiş ve sinirsiz bir et olmalı.
Güzelce marine etmeli ve marinasyonun yanı sıra minimum 3 saat bekletmelisin.
Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın.
Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar.
Et pişmeden önce tuz eklememelisin. Bu etinin sertleşmesine sebep olur.

Kırmızı Et Pişirme Püf Noktaları

Yumuşacık ve lokum gibi bir et için genç bir hayvanın etini tercih etmelisin. Hayvan yaşlandıkça eti sertleşir.
Hayvanın en yumuşak yeri, güneş gören sırt bölgesindeki etlerdir.
Hiç yağsız bir et ya da çok yağlı bir et asla iyi sonuç vermez. Her zaman orta yağlı etleri tercih etmelisin.
Eti marine edip dolapta beklettikten sonra, pişirmeden önce oda ısısına gelmesini beklemelisin.
Eti her zaman önceden iyice kızdırılmış, ısıtılmış tavada ya da fırında pişirmelisin.

Kemikli Et Pişirme Püf Noktaları

Kemikli eti pişireceğin tencereye sığacak şekilde parçalara ayırmalısın.
İlk önce kızdırılmış tencereye etleri almalı, et önce suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmalısın. Kavrulan etin üstüne mutlaka kaynar su dökmelisin.
Etin tuzu yine et piştikten sonra ilave edilmeli.
Et piştikten sonra biraz limon suyu ilavesi hem yağ oranını dengeler hem de daha yumuşak olmasını sağlar.
Et pişerken mümkün derece tencerenin kapağını kapalı tutmalı ve yine sivri ya da delici aletlerle ete müdahale etmemelisin.

Kuşbaşı Et Pişirme Püf Noktaları

Etler orta boyda ya da küçük küçük doğranmış olmalı.
Kuşbaşı eti yıkamamalısın, bu etin sertleşmesine sebep olur.
Kalın tabanlı bir çelik tencere ya da döküm bir tencere kullanmak, etin lezzetini artırır.
Etleri yüksek ısıda ısıtılmış bir tencerede, az zeytinyağı ilavesi ile renkleri dönene dek mühürlemelisin.
Kuşbaşı eti ocakta mühürledikten sonra istersen fırında da pişirmeye devam edebilirsin.

Et Sote Pişirmenin Püf Noktaları


İyice ısıtılmış bir tava kullanmalısın.
Isıtılmış tavaya önce ince doğranmış soğanları almalı, pembeleşene dek kavurmalısın.
Ardından eti eklemeli ve yine yüksek ısıda et suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam etmelisin. Böylece et bıraktığı suyu tekrar içine çekeceği için çok daha yumuşak olacak.
Suyunu çeken etlere domatesleri eklemeli ve yine domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam etmelisin.
Son olarak biberleri eklemeli, biraz kavrulduktan sonra sıcak su ilavesiyle birlikte son kez pişmeye bırakmalısın. Etler tamamen piştikten sonra tuzunu ve baharatını ilave etmelisin ki et sertleşmesin.

Düdüklüde Et Pişirmenin Püf Noktaları

Kuşbaşı doğranmış etleri düdüklü tencereye almalısın.
Üstüne biraz su ve yağ gezdirmelisin. Bu aşamada tencere de sıcak olmadığı için sıcak su kullanmana gerek yok.
Kapağını düdüklü tencerenin modeline uygun bir şekilde güzelce kapatmalı ve yüksek ısıya almalısın.
Tencereden ilk düdük sesi geldikten sonra altını kısmalı ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirmelisin.
Tencere tamamen soğuyana dek asla kapağını açmamalısın. Aksi takdirde içindeki basınçtan dolayı etler tencereden fırlayabilir ve istenmeyen kazalara yol açabilir.

Fırında Et Pişirmenin Püf Noktaları


Fırında pişireceğin etleri öncelikle büyük bir tencereye almalı ve üstüne çıkacak kadar su ve az biraz tuz ilavesi yapmalısın.
Önce yüksek ateşte pişirmeli, kaynamaya başlayınca altını kısmalısın.
Etler yumuşadığında suyuyla birlikte bir fırın kabına aktarmalısın.
Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalı.
Etlerin üstüne isteğine göre; yoğurt, tereyağı ya da salça ilavesi yapabilirsin. Ardından etlerin üstü hafifçe kızarana dek pişirmelisin. Ekstra baharat ilave edeceksen, fırından almadan 5 dakika önce baharatları eklemelisin.
 
Top