Yiyecekleri Daha Uzun Süre Saklamak İçin Bilmeniz Gereken 26 Şey

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

1. Taze soğanların uzun ömürlü olmasını istiyorsanız kök kısımlarını suya koyabilirsiniz​

1-13.jpg


2. Soğanları külotlu çoraplarda saklamak, ömürlerini oldukça uzatıyor. Soğanları bu şekilde saklayarak 8 aya kadar muhafaza edebilirsiniz​

2-18.jpg

3. Satın aldığınız taze otların çürümesinden şikayetçiyseniz bu otları temizleyerek zeytinyağında dondurabilirsiniz​

3-15.jpg


4. Muzların birleştiği kısmı streç film ve alüminyum folyoyla sararsanız çürümelerini engelleyebilirsiniz​

4-13.jpg

5. Buzdolabınızı düzenli olarak temizlemek de yiyeceklerin ömrünü uzatan başka bir yöntem​

5-12.jpg


6. Sütü buzdolabı kapağında saklamak, en sık yapılan hatalardan biri. Eğer sütün hızlı bir şekilde bozulmasını istemiyorsanız buzdolabının içerisindeki raflara yerleştirmelisiniz​

6-6.jpg

7. Mantarları kese kağıdında saklamak, nemlenmesini engelleyeceği için ömrünü uzatacaktır​

yiyecek saklama


8. Avokadonun kararmasını engellemek istiyorsanız çekirdeğini çıkarmayın ve açıkta kalan bölgelere limon-zeytinyağı karışımı sürün​

yiyecek saklama

9. Zencefili saklamanın yoluysa elbette buzluk!​

yiyecek saklama


10. Yıkadığınız yeşillikleri saklarken bir adet peçeteyle birlikte saklamaya özen gösterin. Böylelikle nemlenmelerini önleyebilirsiniz​

10-5.jpg

11. Şekerlenen balı eski haline döndürmek içinse yapmanız gerekenler şu şekilde: Cam bal kavanozunu sıcak su dolu bir tencerenin içerisine oturtun ve balı karıştırarak şekerlenen kısımların erimesini sağlayın​

11-3.jpg

12. Dondurmanın buzlanmasından şikayetçiyseniz dondurma kabını daha büyük bir plastik kabın içerisine koyarak buzluğa kaldırın​

12-4.jpg

13. Baharatların ömrünü uzatmak istiyorsanız oda sıcaklığında değil, buzdolabında saklamalısınız​

13-4.jpg

14. Taze soğanları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra doğrayabilir, ardından plastik şişelerde dondurucuya atabilirsiniz​

yiyecek saklama

15. Yeşilliklerin ömrünü uzatmak içinse onları tıpkı bir çiçek gibi suya koymalı, plastik poşet geçirerek üzerlerini kapatmalısınız. Ardından hop buzdolabına!​

yiyecek saklama

16. Salatalıkları oda sıcaklığında saklamanız gerektiğini de hatırlatalım!​

yiyecek saklama

17. Patatesleri ve elmaları aynı yerde muhafaza etmek patateslerin ömrünü uzatacaktır​

yiyecek saklama

18. Limonların bozulmasını engellemek için açıkta kalan bölümleri limon kabuğuyla kapatabilir, bu kabukları kürdanla tutturabilirsiniz​

yiyecek saklama

19. Havuçları su dolu bir kabın içerisinde muhafaza ederek aylarca taze kalmalarını sağlayabilirsiniz​

yiyecek saklama

20. Kuru üzümleri birkaç saat sıcak suyun içerisinde beklettikten sonra dondurmak ise başka bir yöntem!​

yiyecek saklama

21. Kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek için bire on ölçüde sirkeli su hazırlayabilir, kırmızı meyveleri bu suda yıkadıktan sonra kurulayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz​

yiyecek saklama

22. Patatesleri karanlık bir yerde muhafaza etmeniz gerektiğini de hatırlatalım​

yiyecek saklama

23. Kekik gibi yağlı otları saklamak içinse bağlamanız ve havadar bir yere asmanız gerekiyor​

yiyecek saklama

24. Parmesan gibi peynirlerin açıkta kalan kısımlarına tereyağı sürerek kurumalarını engelleyebilirsiniz​

yiyecek saklama

25. Kereviz, brokoli ve marul gibi besinleri yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarabilir, ardından buzdolabına kaldırabilirsiniz​

yiyecek saklama

26. Pancarları uzun süre saklamak içinse baş kısmındaki yaprakları kesmeniz gerekiyor​

yiyecek saklama


Alıntı


 
Top