Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Yazmalı Bohça Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Schweppes" data-source="post: 201838" data-attributes="member: 21085"><p><strong> Malzemeler</strong></p><p></p><p> 1 kg un</p><p> 2 adet yumurta</p><p> 1 çorba kaşığı sirke</p><p> 1 çorba kaşığı yoğurt</p><p> 2 su bardağı dartı</p><p> 250 gram tereyağı</p><p> Tuz</p><p></p><p></p><p><strong> Yazmalı Bohça Yapılışı</strong></p><p></p><p></p><p> Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.</p><p> 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın.</p><p> Bezeleri ayrı ayrı incecik açın.</p><p> Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin.</p><p> 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.</p><p> Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin.</p><p> Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün.</p><p> Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.</p><p> Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.</p><p></p><p></p><p> Afiyet olsun.</p><p></p><p></p><p><strong> Dartı</strong></p><p><strong></strong></p><p> Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Schweppes, post: 201838, member: 21085"] [B] Malzemeler[/B] 1 kg un 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı yoğurt 2 su bardağı dartı 250 gram tereyağı Tuz [B] Yazmalı Bohça Yapılışı[/B] Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın. Bezeleri ayrı ayrı incecik açın. Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin. 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın. Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. [B] Dartı [/B] Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Yazmalı Bohça Tarifi
Top