Yazmalı Bohça Tarifi

Schweppes

Forum Tutkunu
Malzemeler

1 kg un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı dartı
250 gram tereyağı
Tuz


Yazmalı Bohça Yapılışı


Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.
30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın.
Bezeleri ayrı ayrı incecik açın.
Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin.
15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.
Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.


Dartı

Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder.
 
Top