Whatsapp'ta görünmez olun

Whatsapp’ta Facebook, Viber gibi pek çok sohbet uygulamasında olmayan bir özellik var: Durum gizleme… Yani siz karşınızdakiyle konuşurken Çevrimiçi görünmek istemediğinizde bunu yapabiliyorsunuz ve böylelikle kimse sizin ne zaman Whatsapp’a girdiğinizi göremiyor. Ancak hemen belirtelim bu özellik yalnızca iPhone kullanıcıları için geçerli... Yani Android, Windows Phone veya BlackBerry sahibi iseniz bunun için üçüncü parti yazılımlarına ihtiyacınız var.

8n5Bf6z.jpg
Öncelikle iPhone’da görünmez olmak için "Ayarlar"a giriyorsunuz ardından "Sohbet Ayarları" kısmından "Gelişmiş Ayarlar" ve "Son Görülme Zamanı"na gelerek buradaki ayarı kapatıyorsunuz. Böylece iPhone’larda artık kimse sizin durum bilginizi göremez. Eğer bu ayarı tekrar değiştirmek ve durum bilginizi paylaşmak isterseniz 24 saat süresince beklemek zorunda olduğunuzu da belirtelim. Whatsapp bu şekilde kullanıcıların aklına estikçe bu ayarla oynamamasını amaçlıyor. Durum bilgisini uzun dönemde paylaşmak isteyip istemeyeceğinize iyi karar verin.

Ayrıca bir önemli nokta daha. Bilginizi gizlediğiniz an Whatsapp’taki diğer kullanıcıların durum bilgilerini de göremezsiniz. Yani siz görünmez olduğunuzda arkadaşlarınız da size otomatik olarak görünmez oluyor.

Peki Android’de durumunuzu nasıl gizleyeceksiniz? Öncelikle cihazınızı uçak moduna alın. Daha sonra uygulamaya girip mesaj atın ya da gelen bir mesajı yanıtlayın. Sonra uygulamadan çıkın ve uçak modunu kapatın. Bunu yaptığınızda internet bağlantısı yokken attığınız mesaj interneti açtığınızda karşı tarafa iletilir. Böylece uygulamaya girseniz bile WhatsApp sizin girdiğiniz zamanı kaydedemez. Ancak bu yöntemi de her mesaj attığınız da yapmanız gerekiyor.

Bunun dışında sadece Whatsapp’da durum gizlemek için geliştirilen üçüncü parti uygulamalarından öne çıkan ise Block Whatsapp Seen uygulaması. Bu uygulama da pratikte interneti keserek son görülme tarihinizi saklamaya ve sohbet akışını buna rağmen sağlamaya çalışır.

Günün sorusu: iPhone için durumumuzu kolaylıkla değiştirmemize izin veren Whassapp söz konusu diğer işletim sistemleri olduğunda neden bu kolaylığı sağlamıyor?
 
Son düzenleme:

smoove

Üye
Bu durum gizlenmesi aslında çok gerekli bir konu çünkü gereksiz birçok tartışmanın önüne geçebiliyor.Örneğin birinden mesaj aldınız Whatsapp aracılığı ile ancak cevaplamaya zamanınız yok ya da daha sonrasında cevaplamak istiyorsunuz ancak mesajı yollayan kişi, sizin mesajı okuduğunuzu bildiğinden niye cevap atmıyorsun ya da online olduğunu biliyorum bana cevap yazmak bu kadar mı zor gibi bir yaklaşım içine girebiliyor.Yani eski mesajlaşmalarda olduğu gibi, aa mesaj attığını görmemişim bahaneniz de ortadan kalkıyor, bu da tabi ister istemez küçük çaplı da olsa polemiklere yol açıyor.Android'de şu an itibarı ile gizleme mümkün değil, bilmiyorum yakın zamanda bir güncelleme olucak mı bu konuda ama ciddi bir konu.Bu sosyal paylaşım siteleri olsun, bu tarz uygulamalar olsun, özel yaşamın içine fazla entegre oldu bence, biraz kısıtlamak önemli.
 

Düş

Özel Üye
Özel üye
Ne gereksizz birşey bu böylee. Canım isterse cevap veririm,istemezse vermem. Yok efendim niye geç yazdın,niye cevap vermiyorsun, çevrimiçisin ama yazmıyosun.. bişeyler bişeylerrr. Şu cümlenin birini görsem anında yazanı siler atarım ;d
 
Top