Sucuklu Hellimli Ekmek Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P


sucuklu-hellimli-ekmek-tarifi-4091935_9677_300.jpg


Malzemeler:

4,5 su b. un
1 pk. instant maya
1 tatlı k. tuz
yarım çay b. zeytinyağı
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta
250 gr. hellim peyniri
1 kırmızı biber
150 gr. sucuk
taze kekik
su

Hazırlanışı:

Kırmızı biberi, sucuğu ve hellimi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Kekiği de ince ince doğruyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Mayayı ve tuzu döktükten sonra harmanlıyoruz. Ortada bir havuz oluşturuyoruz.

Havuzun içine zeytinyağı döküyoruz. Tereyağı koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su ilave ediyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun içine doğranmış sucuğu, peyniri,biberi ve kekiği ilave ediyoruz. Tekrar yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Ortası delik bir kek kalıbını yağlıyoruz.Yuvarladığımız hamurları da, kalıbın içine yanyana dizerek yerleştiriyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan ekmeğin üzerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

 
Top