Square up kullanıcı sayısı 1 milyon üyeyi aşmış durumda

Square up kısa adı ile, square akıllı telefon ve cihazları pos makinesi gibi kullanıma olanak tanıyan aparatlardan bir tanesi. Cihaz ile alışveriş yapabilme, kredi kartını da pos cihazı gibi kullanabilme imkanlarını sağlayan Square aparatının resmi verilere göre üye sayısının 1 milyon üzerinde olduğu bu gün doğrulanmış oldu.

yBWui.jpg

- Square up nasıl çalışıyor ? -

Square’in CEO’su Jack Dorsey’in Twitterda açıkladığı üzere Square’in üye sayısı 1 milyonu aştı. ancak şunun belirtilmesinde de yarar var, her ne kadar cihazın üye sayısının rakamları 1 milyon olsa da bu cihazın ne kadar kullanıcı ve iş yeri tarafından kullanıldığını gösteren bir sayısal veri değil.
Sistemin işleyiş şekli basit. Satın aldığınız aparatı akıllı cihazlarınıza entegre ettikten sonra api sistemi ile ödeme gerçekleştirilip, kullanımı sağlanılıyor. Bu durumda anlaşmalı bankalar ve kredi kartları kullanımı gerektiren hallerde şirketler arası gerekli protokollerin imzalanmış olması yeterli kılınıyor.


Google, PayPal, MasterCard gibi devlerin mobil ödeme imkanları ile piyasada rekabeti canladırdığı gerçeğini görmezden gelemesek de Square Up ‘ın daha renkli rekabet imkanları , kullanım esneklik ve hafifliğinden dolayı dışlanabilir bir gerçek değil.
 
Top