Savoiardi Tarifi, Kedidili Tarifi, Kedidili Bisküvisi Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P

Savoiardi Tarifi, Kedidili Tarifi, Kedidili Bisküvisi Tarifi
Savoiardi Nasıl Yapılır, Kedidili Nasıl Yapılır, Kedidili Bisküvisi Nasıl Yapılır
Biscotti Savoiardi Nasıl Yapılır Biscotti Savoiardi Tarifi


Malzemeler

3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı un,
1 tutam tuz,
Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri.


Hazırlanışı


Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar çırpın,
Yumurta sarılarını 1 çay bardağı pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın,
Unu ekleyip homojen bir karışım elde edecek şekilde çırpmaya devam edin,
Yumurta sarılı karışımı yumurta aklarına ekleyerek bir spatula yardımıyla yavaşça birbirine yedirin,
Karışımı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 7-8 cm uzunluğunda, 1-2 cm genişliğinde sıkın,
1 yemek kaşığı şeker ve pudra şekerini bir kasede karıştırın,
Bu karışımı bisküvilerin üzerine serpin,
Hepsine serptikten sonra bir kez daha serpin,
Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında bisküviler kızarana kadar pişirin,
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıtla birlikte tezgahın üzerine alın,
Bu şekilde 1-2 saat bekletip kıtırlaşmalarını sağlayın.


 
Top