• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sahur yemekleri

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Sahur Yemekleri
Sahur İçin Yemekler
Sahur Yemek Tarifleri

Sahur Böreği



Malzemeler
•3 yufka
•beyaz peynir
•kaşar peyniri
•urfa peyniri
•dere otu
Sosu için:

•1 su b. süt
•2 yumurta


Hazırlanışı
Beyaz peyniri,kaşar peyniri,urfa peynirini bir kaba rendeleyin.Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın.Sosu için bir karıştırma kabında 1 su süt ile 2 adet yumurtayı karıştırın.Tavaya 1 adet yufkayı serin.Diğer 2 yufkayı elinizle parçalayın.

Tavadaki yufkanın üzerine biraz patrçalnmış yufkadan serpin.Üzerine sostan dökün.Üzerine peynileri ilave edin.Tekrar parçalanmış olan yufkaları serpin.Tekrar sostan dökün.Tavanın dışında kalan yufkanın uçlarını kapatın.Tavayı sıvıyağ ile yağlayın.Böreği tavay alıp pişirin.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Kolay Börek

Malzemeler:

- 100 g tereyağı
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 3 adet yufka

Yapılışı:

1. Tereyağını eritip ılıtın. Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın, sütü ve yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Yağı da ekleyip karıştırın.

2. Kaşar peynirinin yarısını ayırın, kalanı beyaz peynirle birlikte karışıma ekleyin.

3. Yufkaları elinizle parçalayarak iyice ufaltın ve karışıma ekleyin, kaşıkla malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

4. Dikdörtgen borcamınızı yağlayın, hazırladığınız karışımı içine dökün. Ayırdığınız kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden 200°C ısıtılmış fırına sürerek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kısa bir süre bekleyip bıçakla karelere kesin, sıcak sıcak servis yapın.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Kolay Poğaça

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)

HAZIRLANIŞI

Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un

Hazırlanışı

Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Krep

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı yağ

Yapılışı:
Ununuzu derin bir kaba tel süzgeçinten geçirip koyun. Bunun sebebi krebin topak topak olmamasını sağlamaktır. Unun üstüne yumurtalarınızı kırın ve güzelce çırpmaya başlayın. Sonra süt, yağ, tuzu da ekleyip güzelce çırpın.

Daha sonra krep tavanızı ısıtın, 1 çorba kaşığı kadar yağ dökün iyice dağıtın sonra krebi yaptığınız kaptan bir kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı sallayarak her yöne dağılmasını sağlayın. 2. kepçeyi koyarken tavaya yağ koymak zorunda değilsiniz. afiyet olsun,
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Açma

Malzemeler:

3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz.
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su


Hazırlanması:

Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı. Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.
İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun. Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.
Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var. Onu da kullanıbilirsiniz.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Peynirli Çıtır Börek

Malzemeler:


4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
üzerine çörek otu
içi:

peynir + maydonozlu iç
peynir + çörek otlu iç
veya kıymalı iç
Hazırlanması:

Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)
Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Mıhlama

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı mısır unu
4-5 parça Trabzon tel peyniri
1/2 bardak su

Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hemen servis yapın.

Açıklama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz.
Tel peynir yoksa kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Omlet

Malzemeler

•4 adet yumurta
•50 gram beyaz peynir
•1 yemek kaşığı su
•dereotu
•zeytinyağı

Hazırlanışı
1.Yumurtaları karışıncaya kadar çırpın.
2.İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin.
3.Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin.
4.Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın.
5.Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın.


Fırında Ekmek

Malzemeler;

*1 paket tost ekmeği
*250 gr kadar beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )

Hazırlanışı;
1.Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün.
2.Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün.
3. Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum.)İnce ince kıyın.
4. Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb. baharatlardan da serpebilirsiniz.
5. Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartın.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
Top