Sağlığınız İçin Tekrar Isıtmamanız Gereken Yiyecekler den Bazilari

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

1- Mantar​

  • Mantar normal gündelik dahi yerken oldukça dikkat etmemiz gereken besinlerden biri. Eğer ki uygun koşullarda muhafaza edilmezse, tekrardan ısıtıldığında zarar verme ve zehirleme ihtimali oldukça yüksek.

2- Yumurta​

  • Yumurtayı kendi başına ve yumurta içeren besinleri de kesinlikle birden fazla kez dolaptan çıkartıp ısıtarak yememelisiniz. Bakteriler bu şekilde hızla yayılarak hızlı bir şekilde sizi zehirleyebilir.

3- Yağlı Yiyecekler​


  • Yağlı besinler ikinci kez ısıtıldığında çıkan dumanlardan gelen yağ zehri ile zehirlenmeniz oldukça yüksek bir ihtimal.

4- Tavuk​

  • Tavuk dışarıda çok durması da tekrardan ısıtılması da en zararlı besinlerden biri. Tavukta olan bakterilerden kurtulmanın yollarından biri ise 80 derecede pişirmektir.

5- Deniz Ürünleri​

  • Deniz ürünleri, uzmanlar tarafından tarafından taze şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Belli bir süre sıcaklıkta kalarak tekrardan pişirilen deniz ürünlere sağlığa oldukça zararlıdır.
 
Top