Sac Kavurma

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P


Malzeme :

1 oğlak budu
1 soğan
2 domates
2 biber
tuz,karabiber
kekik

Hazırlanışı :
Et kemiklerinden ayrıldııktan sonra küçük küçük doğranır. Daha sonra hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Bir süre daha kavrulduktan sonra içine biber eklenir. Yarı kıvamda pişdikten sonra içine doğranmış domatesler de eklenir. Pişmesine yakın tuzu ve baharatı ayarlanır. Lokum gibi olana kadar pişirlir.​
 

Safir

Özel Üye
Özel üye
Çok nadir yaparım ama et pişmiyormuş gibi geliyor. İçime sinsin diye fazla pişiriyorum o zaman da kavurma olmaktan baya çıkıyor :)
 
Top