Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Revani Tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="misafir" data-source="post: 15748"><p>Revani Tatlısı </p><p></p><p>Malzeme : </p><p>1 süt fincanı nişasta (tercihen ev nişastası) </p><p>2 süt fincanı un </p><p>5 adet yumurta </p><p>3 paket vanilya şekeri </p><p>1 süt fincanı toz şeker </p><p>150 gr. tereyağı </p><p></p><p>Şurubu için : </p><p>2,5 su bardağı toz şeker </p><p>2 su bardağı su </p><p>1 tatlı kaşığı limon suyu </p><p></p><p>Yapılışı : </p><p>Yumurtalar şeker ve vanilya şekeri ile birlikte iyice çırpılır.(Yumurta sarılarını şekerle birlikte ayrı, beyazları ayrı çırpılırsa daha iyi sonuç alınabilir.) Buna eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave ederek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış hamur, içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülüp orta ısıdaki fırında pişmeye bırakılır. </p><p>Revani pişerken şurubu yapmak için su,şeker ve limon suyu bir tencereye konup, ateşe oturtulur. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra kesilir ve servis yapılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misafir, post: 15748"] Revani Tatlısı Malzeme : 1 süt fincanı nişasta (tercihen ev nişastası) 2 süt fincanı un 5 adet yumurta 3 paket vanilya şekeri 1 süt fincanı toz şeker 150 gr. tereyağı Şurubu için : 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı : Yumurtalar şeker ve vanilya şekeri ile birlikte iyice çırpılır.(Yumurta sarılarını şekerle birlikte ayrı, beyazları ayrı çırpılırsa daha iyi sonuç alınabilir.) Buna eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave ederek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış hamur, içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülüp orta ısıdaki fırında pişmeye bırakılır. Revani pişerken şurubu yapmak için su,şeker ve limon suyu bir tencereye konup, ateşe oturtulur. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra kesilir ve servis yapılır. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Revani Tatlısı
Top