Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yaren*" data-source="post: 365214" data-attributes="member: 72678"><p>Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü</p><p></p><p>Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 su bardağı kırmızı mercimek</li> <li data-xf-list-type="ul">10 diş doğranmış sarımsak</li> <li data-xf-list-type="ul">2 çorba kaşığı kimyon</li> <li data-xf-list-type="ul">Bir miktar sıvı yağ</li> <li data-xf-list-type="ul">Yeteri kadar salça</li> <li data-xf-list-type="ul">Yeteri kadar tuz</li> <li data-xf-list-type="ul">Yeteri kadar su</li> </ul><p></p><p></p><p>Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi</p><p></p><p>Ocağın üzerine tencereyi alınız. İçine bir miktar sıvı yağ koyunuz. Sarımsakları üzerine ekleyiniz ve hafif ateşte kavurunuz. Sarımsaklar kavurulunca üzerine bir miktar salça ekleyiniz ve iyice kavurunuz. Bu işlemden sonra üzerine kırmızı mercimekleri ekleyiniz. Bir miktar tuz ekleyiniz , bir miktar kimyon ekleyiniz ve yeteri kadar su ekleyerek ocakta pişiriniz.</p><p>Çorba iyice pişince ocaktan alınız ve blendar ile iyice kırmızı mercimekleri ufalayınız. İsteğinize ve damak tadınıza göre çorbayı blendırdan geçiriniz.</p><p>Afiyet Olsun</p><p></p><p></p><p>Hazır Yufka Mantısı</p><p></p><p>[ATTACH=full]28758[/ATTACH]</p><p></p><p>Malzemeler :</p><p>4 adet yufka</p><p>350gr. Kıyma</p><p>2 adet soğanın rendesi</p><p>Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber</p><p>Yarım su bardağı sıvı yağ</p><p>Sosu için ;</p><p>1 litre et suyu</p><p>1 çay bardağı sıvıyağ</p><p>1 tatlı kaşığı salça</p><p>1 çay kaşığı kırmızı toz biber</p><p>500gr yoğurt</p><p>3-4 diş sarımsak</p><p>tuz</p><p>Tarif :</p><p>İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın.</p><p>Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.</p><p>Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.</p><p>Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.</p><p>Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.</p><p>Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz</p><p>Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber</p><p>Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.</p><p></p><p>Zeytin Yağlı Dolma</p><p></p><p><a href="http://www.keyfimola.com/wp-content/uploads/2009/05/zeytinyagli-dolma-225x300.jpg" target="_blank">[ATTACH=full]28759[/ATTACH]</a></p><p></p><p>Zeytin Yağlı Dolma için Malzemeler:</p><p></p><p>2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.)</p><p>1 su bardağı zeytinyağ</p><p>7- 8 adet soğan</p><p>1 çorba kaşığı çam fıstığı</p><p>2 çorba kaşığı kuş üzümü</p><p>Yarım demet maydanoz, dereotu</p><p>2 çay kaşığı kuru nane</p><p>2 çay kaşığı tuz</p><p>Limon</p><p>1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker</p><p>Yarım kg. Yaprak (750 gr. Biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)</p><p></p><p>Zeytin Yağlı Dolma Tarifi:</p><p>Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır.</p><p>Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.</p><p>Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.</p><p>İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceyeKadar pişirilir.</p><p>10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.</p><p>İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker,limon suyu konup karıştırılır.</p><p>Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır.</p><p>Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.</p><p>Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.</p><p>Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.</p><p>Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).</p><p>Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.</p><p></p><p>Şekerpare</p><p></p><p>[ATTACH=full]28760[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p>Malzemeler :</p><p>1 paket margarin (oda ısısında)</p><p>2 yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak)</p><p>1/2 su bardağı irmik</p><p>1/2 su bardağı şeker</p><p>1 kabartma tozu</p><p>1 vanilin</p><p>alabildiğince un</p><p>Şerbeti için :</p><p>5 su bardağı su</p><p>5 su bardağı şeker</p><p>1/2 limonun suyu</p><p></p><p>Tarif :</p><p>Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.</p><p>Yumuşamış margarin,irmik,şeker ve yumurta karıştırılır.Sonra un,kabartma tozu ve vanilin eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp oval şekil verilir(uzun köfte yapar gibi ama daha tombul) ve yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalla üzerine bastırılır,yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.</p><p>Fırından çıkardıktan sonra ılıtılır ve soğuk şerbeti dökülür.Şerbeti emmesi için üzeri kapatılır ve servis etmeden önce üzerine şam fıstığı serpilir.</p><p>Vişne Kompostosu</p><p></p><p>[ATTACH=full]28761[/ATTACH]</p><p></p><p>Malzemeler :</p><p>Yarım kilo vişne</p><p>1,5 su bardağı toz şeker</p><p>4 su bardağı su</p><p>Tarif :</p><p>Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.Tencereye su ve toz şekeri koyup bir taşım kaynatın.</p><p>Ocağın altını kısıp içine vişneleri ilave edin.Kaynayan suyun içinde iki dakika tutun ve ocağın altını hemen kapatın.</p><p>Biraz ılınınca vişne kompostosunu kaselere paylaştırın.Soğuk olarak servisini yapın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yaren*, post: 365214, member: 72678"] Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri [LIST] [*]1 su bardağı kırmızı mercimek [*]10 diş doğranmış sarımsak [*]2 çorba kaşığı kimyon [*]Bir miktar sıvı yağ [*]Yeteri kadar salça [*]Yeteri kadar tuz [*]Yeteri kadar su [/LIST] Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Ocağın üzerine tencereyi alınız. İçine bir miktar sıvı yağ koyunuz. Sarımsakları üzerine ekleyiniz ve hafif ateşte kavurunuz. Sarımsaklar kavurulunca üzerine bir miktar salça ekleyiniz ve iyice kavurunuz. Bu işlemden sonra üzerine kırmızı mercimekleri ekleyiniz. Bir miktar tuz ekleyiniz , bir miktar kimyon ekleyiniz ve yeteri kadar su ekleyerek ocakta pişiriniz. Çorba iyice pişince ocaktan alınız ve blendar ile iyice kırmızı mercimekleri ufalayınız. İsteğinize ve damak tadınıza göre çorbayı blendırdan geçiriniz. Afiyet Olsun Hazır Yufka Mantısı [ATTACH type="full" alt="hazir_yufka_mantisi.jpg"]28758[/ATTACH] Malzemeler : 4 adet yufka 350gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber Yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için ; 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Tarif : İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Zeytin Yağlı Dolma [URL='http://www.keyfimola.com/wp-content/uploads/2009/05/zeytinyagli-dolma-225x300.jpg'][ATTACH type="full" alt="zeytinyagli-dolma-225x300.jpg"]28759[/ATTACH][/URL] Zeytin Yağlı Dolma için Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.) 1 su bardağı zeytinyağ 7- 8 adet soğan 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet maydanoz, dereotu 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı tuz Limon 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker Yarım kg. Yaprak (750 gr. Biber veya patlıcan veya 1 orta lahana) Zeytin Yağlı Dolma Tarifi: Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir. İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceyeKadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker,limon suyu konup karıştırılır. Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir. Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için). Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir. Şekerpare [ATTACH type="full" alt="sekerpare.jpg"]28760[/ATTACH] Malzemeler : 1 paket margarin (oda ısısında) 2 yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak) 1/2 su bardağı irmik 1/2 su bardağı şeker 1 kabartma tozu 1 vanilin alabildiğince un Şerbeti için : 5 su bardağı su 5 su bardağı şeker 1/2 limonun suyu Tarif : Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Yumuşamış margarin,irmik,şeker ve yumurta karıştırılır.Sonra un,kabartma tozu ve vanilin eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp oval şekil verilir(uzun köfte yapar gibi ama daha tombul) ve yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalla üzerine bastırılır,yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. Fırından çıkardıktan sonra ılıtılır ve soğuk şerbeti dökülür.Şerbeti emmesi için üzeri kapatılır ve servis etmeden önce üzerine şam fıstığı serpilir. Vişne Kompostosu [ATTACH type="full" alt="visne_kompostosu.jpg"]28761[/ATTACH] Malzemeler : Yarım kilo vişne 1,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Tarif : Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.Tencereye su ve toz şekeri koyup bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp içine vişneleri ilave edin.Kaynayan suyun içinde iki dakika tutun ve ocağın altını hemen kapatın. Biraz ılınınca vişne kompostosunu kaselere paylaştırın.Soğuk olarak servisini yapın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü
Top