Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Pepeçura Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1103008" data-attributes="member: 41"><p><h3>Üzümün En Tatlı Hali</h3><h3>Pepeçura İçin:</h3> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1kg.siyah kokulu üzüm</li> <li data-xf-list-type="ul">4su bardağısu</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2çay bardağıtoz şeker</li> </ul> <ul> <li data-xf-list-type="ul">4yemek kaşığımısır unu</li> <li data-xf-list-type="ul">1yemek kaşığıbuğday nişastası</li> </ul><h3>Üzeri İçin:</h3> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1avuçfile Antep fıstığı</li> <li data-xf-list-type="ul">1avuçdövülmüş ceviz içi</li> </ul><p>Kokulu üzüm bulamazsanız, klasik mor üzümlerden de pepeçuranızı hazırlayabilirsiniz.</p><p></p><h4>Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?</h4> <ol> <li data-xf-list-type="ol">Üzümlerinizi iyice yıkayın. Saplarından ayıklayarak tencerenin içerisine alın.<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ol">Üzerine su ve şeker ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzümler iyice suyunu bırakıp, eriyene kadar pişirin.<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ol">Ardından büyükçe bir süzgeçten geçirin. Ezilmemiş olan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz üzümlü şekerli karışımından bir kepçe kaseye ayırıp kalanını tencerenin içerisine alın.<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ol">Kepçeyle ayırdığınız üzüm suyunu mısır unuyla karıştırın ve tencereye ilave edin. Ardından buğday nişastasını da ekleyip karıştıra karıştıra yedirin. Karışımı koyulaşana dek kaynatın.<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ol">Karışımı koyulaşana dek kaynatın. Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin.<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ol">Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz</li> </ol></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1103008, member: 41"] [HEADING=2]Üzümün En Tatlı Hali[/HEADING] [HEADING=2]Pepeçura İçin:[/HEADING] [LIST] [*]1kg.siyah kokulu üzüm [*]4su bardağısu [*]1/2çay bardağıtoz şeker [/LIST] [LIST] [*]4yemek kaşığımısır unu [*]1yemek kaşığıbuğday nişastası [/LIST] [HEADING=2]Üzeri İçin:[/HEADING] [LIST] [*]1avuçfile Antep fıstığı [*]1avuçdövülmüş ceviz içi [/LIST] Kokulu üzüm bulamazsanız, klasik mor üzümlerden de pepeçuranızı hazırlayabilirsiniz. [HEADING=3]Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?[/HEADING] [LIST=1] [*]Üzümlerinizi iyice yıkayın. Saplarından ayıklayarak tencerenin içerisine alın. [*]Üzerine su ve şeker ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzümler iyice suyunu bırakıp, eriyene kadar pişirin. [*]Ardından büyükçe bir süzgeçten geçirin. Ezilmemiş olan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz üzümlü şekerli karışımından bir kepçe kaseye ayırıp kalanını tencerenin içerisine alın. [*]Kepçeyle ayırdığınız üzüm suyunu mısır unuyla karıştırın ve tencereye ilave edin. Ardından buğday nişastasını da ekleyip karıştıra karıştıra yedirin. Karışımı koyulaşana dek kaynatın. [*]Karışımı koyulaşana dek kaynatın. Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin. [*]Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Pepeçura Tarifi
Top