Pepeçura Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Üzümün En Tatlı Hali​

Pepeçura İçin:​

  • 1kg.siyah kokulu üzüm
  • 4su bardağısu
  • 1/2çay bardağıtoz şeker
  • 4yemek kaşığımısır unu
  • 1yemek kaşığıbuğday nişastası

Üzeri İçin:​

  • 1avuçfile Antep fıstığı
  • 1avuçdövülmüş ceviz içi
Kokulu üzüm bulamazsanız, klasik mor üzümlerden de pepeçuranızı hazırlayabilirsiniz.

Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Üzümlerinizi iyice yıkayın. Saplarından ayıklayarak tencerenin içerisine alın.

  2. Üzerine su ve şeker ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzümler iyice suyunu bırakıp, eriyene kadar pişirin.

  3. Ardından büyükçe bir süzgeçten geçirin. Ezilmemiş olan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz üzümlü şekerli karışımından bir kepçe kaseye ayırıp kalanını tencerenin içerisine alın.

  4. Kepçeyle ayırdığınız üzüm suyunu mısır unuyla karıştırın ve tencereye ilave edin. Ardından buğday nişastasını da ekleyip karıştıra karıştıra yedirin. Karışımı koyulaşana dek kaynatın.

  5. Karışımı koyulaşana dek kaynatın. Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin.

  6. Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz
 
Top