Üzümün En Tatlı Hali
Pepeçura İçin:
- 1kg.siyah kokulu üzüm
- 4su bardağısu
- 1/2çay bardağıtoz şeker
- 4yemek kaşığımısır unu
- 1yemek kaşığıbuğday nişastası
Üzeri İçin:
- 1avuçfile Antep fıstığı
- 1avuçdövülmüş ceviz içi
Kokulu üzüm bulamazsanız, klasik mor üzümlerden de pepeçuranızı hazırlayabilirsiniz.
Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzümlerinizi iyice yıkayın. Saplarından ayıklayarak tencerenin içerisine alın.
- Üzerine su ve şeker ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzümler iyice suyunu bırakıp, eriyene kadar pişirin.
- Ardından büyükçe bir süzgeçten geçirin. Ezilmemiş olan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz üzümlü şekerli karışımından bir kepçe kaseye ayırıp kalanını tencerenin içerisine alın.
- Kepçeyle ayırdığınız üzüm suyunu mısır unuyla karıştırın ve tencereye ilave edin. Ardından buğday nişastasını da ekleyip karıştıra karıştıra yedirin. Karışımı koyulaşana dek kaynatın.
- Karışımı koyulaşana dek kaynatın. Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz