Özgüvenli Davranmanın Yolları Nelerdir?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Özgüvenli Davranmanın Yolları Nelerdir?

İnsanlar düşük özgüvene sahip olduklarında yeni bir şeyler denemekten korkarlar ya da birilerinin kendilerini kullanmalarına izin verirler. Özgüveninizi oluşturmak zaman alabilir fakat bu mümkündür. Kendinize inanmalısınız.

♥ Kusurlarınıza odaklanmayın. İnsanlar kendi kusurlarına odaklandıklarında özgüvenlerini düşürecek olumsuz düşüncelerin işi kolaylaşır. Düşük özgüvene sahip insanlar kendilerine güvenerek hareket etmezler çünkü kendilerine güvenmezler.

♥ İnsanların önünde kendinizi eleştirmeyin. İnsanlar siz kendinizi nasıl görüyorsanız sizi o şekilde görmeye eğilimlidirler.

♥ Gülümseyin ve dost canlısı olun. Diğerlerine arkadaşça davranmak ve gülümsemek kendinize güvendiğiniz izlenimini uyandırır. Bu diğer insanların sizin iyi ve mutlu olan etrafındaki insanlardan hoşlanan biri olduğunuz fikrine inanmasını sağlar.

♥ Kendiniz için nasıl konuşacağınızı öğrenin. Diğerlerinin sizin için konuşmasına ya da sizi geri plana atmasına izin vermeyin. Sizin üzerinizden avantaj elde etmeye çalıştığını bildiğiniz birine gülümsemek ve dostça davranmak zorunda değilsiniz. Eğer kendiniz için konuşmazsanız insanlar size bir kapı paspası muamelesi yapacaktır ve üzerinizde yürüyeceklerdir.
 
Top