Nohutlu Mantı Çorbası

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
mantı çorbası nasıl yapılır - nohutlu mantı çorbası tarifi - nohutlu mantı çorbası hakkında - çorba tarifleri

Malzemeler

1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
Tereyağı (isteğe göre sıvı yağ)
Nane, tuz

Mantısı için;

2 su bardağı un
Tuz
Yeterince su
100 gr kıyma
1 küçük soğan
Karabiber, pul biber

Hazırlanışı

Un, tuz ve su ile hamur hazırlanarak dinlenmeye bırakılır (çok fazla sert olmayan bir hamur olacak). Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Hamurdan 4 adet yumurta büyüklüğünde bezeler elde edilir ve her biri açılır. Oklava ile açılan ve kare olarak kesilen hamu-(Terbiyeden-Yoksunum)-run ortasına hazırlanan kıymadan konularak küçük boh-(Terbiyeden-Yoksunum)-çalar şeklinde kapanır. Benim kullandığım gibi kalıbınız varsa açtığınız hamuru kalıba serin, kıymaları koyduktan sonra üzerine bir kat daha hamur serin ve oklava ile üzerinden bir kaç kez geçerek kesilmelerini sağlayın. Eğer isterseniz mantıyı hazırlamak yerine hazır mantı da kullanabilirsiniz. Mantılar hazırlandıktan sonra tereyağı ile salça tencereye alınarak kavrulur ve kaynar su ilave edilir. Daha sonra mantılar tencereye alınır ve son olarak haşlanmış olan nohut eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene kadar bekletilir( Mantının lapa olmamasına dikkat edilir). Üzerine nane dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
abi bu yemeği biliyorum ben harika bir lezzet yengeye yaptır derim..beğeneceksin eminim..
 

KarhaN

Aktif
Superfresh kayseri mantısı hazırların içinde en iyisi diyebilirim ama erkekler için tabi ki.
Ağzının tadını bilen ve becerikli bir bayanın beğeneceğini pek sanmıyorum :)
 
Top