Laz Böreği Tatlısı

~meLek~

GalataSaray'ım
oZGJ0ub.jpg


Malzemeler:

Hamuru için;1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına serpmek için; nişasta

Muhallebisi için;

3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri için;


Yarım çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
Pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

Muhallebisi için; süt un ve şekeri karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip arada bir çırpma teliyle karıştırarak soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamur iyice özleşene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamuru önce iki parçaya ayırın. Daha sonra her parçayı 15-20 küçük parçaya bölüp küçük bezeler haline getirin. Bu parçaları birer birer küçük bir tabak ebadında açıp aralarına nişasta serperek üstüste koyun. Sonra hepsini birden dikkatlice tepsi boyutundan biraz daha büyük boyutta açın ve tepsiye yayın. Soğumuş olan muhallebiyi üzerine döküp kaşıkla her tarafına eşit olarak yayın.
İkinci hamur parçası içinde aynı işlemi tekrarlayıp muhallebinin üzerine serin.Kareler halinde dilimleyip tereyağ ve sıvı yağını tavada karıştırarak eritin. Dilimlediğiniz tatlının üzerine kaşıkla yağ gezdirip 180 derecede ısıttığınız fırında koyun. Hafif pembeleşmeye başladığı zaman fırını 160 dereceye düşürüp iyice içini çekene kadar pişirin ama fazla kızarmasın. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri eleyin.
 
Top