• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...

Kurabiyeler

esmer23

Katılımcı
DAMLA ÇİKOLATLI KURABİYE

Malzemeler:

125gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
250gr. damla çikolata


Yapılışı:

Çikolata damlacıkları hariç tüm malzemeyi bir kabın içerisine sırası ile boşaltın. Özlü bir hamur yoğurun.
Damla çikoltalarını ilave ederek iyice yoğurun. Şekil vermeden parçalar koparıp az yağlı tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dk pişirin.
Afiyet olsun.

MUHALLEBILI KURABIYE


Kurabiye için:

250gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Muhallebi için:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanması:

Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

NİŞASTALI KURABİYE


Malzemeler:

- 250 gr margarin,
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 750 gr nişasta,
- 4 yemek kaşığı un.


Yapılışı:

Yağ ile şekeri çırpın sonra yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, kabartma tozu ve alabildiği kadar nişastayı da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yağlı fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde koparıp dizin. Fazla pembeleşmeden çıkarın.
Afiyet olsun....

TIRTIL KURABİYE


Malzemeler:

1 yumurta
150gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Hamuru yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım.
Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Krema torbasına tırtıllı geniş ağızlı parçayı takalım.
Margarin ile yağlanmış fırın kabına 10cm. lik tırtıllar halinde hamuru sıkalım.
Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun...

DANİMARKA KURABİYESİ


* 2.5 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı badem (ince çekilmiş)
* 6 yemek kaşığı margarin
* 1 yumurta sarısı
* yaklaşık 1 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı minik parçalanmış badem
* tarçın

Yapılışı: Un, çekilmiş badem, yağ ve şekeri karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin. Unlanmış düz bir yerde 3mm kalınlığında açıp bir rulo yapın. Rulolardan yıldız şeklinde parçalar kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tarçını ve kalın çekilmiş olan bademi serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 8 dakika pişirip servis yapın.
 
Geri
Top