Kravat Seçimi

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
tAxkHSg.jpg


Klasik kravat tercih edecekseniz mümkünse ipek olmalı. Eğer damatlık renkli veya işlemeliyse, kravat da tam tersine sade olmalı. Buna karşılık, sade bir kostüm giyiyorsanız, kravat seçiminde orijinal bir şeyler deneyebilirsiniz.

Artık tanınmış markalar oldukça zengin bir kravat koleksiyonu sunuyor. İsterseniz desenli ya da sade, tek renkli bir kravat beğenmeniz o kadar kolay ki!

Resmi nikahlarda kravat neredeyse bir zorunluluk. Ancak yeni nesil modern kravatlar düğün resepsiyonunun gece temasına fazlasıyla uyum sağlıyor. Eğer gelinin elbisesinde belli renklerde dokunuşlar varsa veya tamamen renkliyse, uyumlu bir çift olmak için buna yakışmayan tonlarda bir kravat kullanmamaya dikkat edin!

Düğün töreni romantik bir mekanda ya da kırda yapılıyorsa, tercihiniz boyun bağı olmalı. klasik bir düğün töreni için ise dik yakalı gömlek seçmelisiniz. Kravat olarak ise gri veya siyah bir papyon. Yakanıza ya da ceketinizin yakasına gelin buketinde bulunan çiçekten koyabilirsiniz.

Modern, hatta biraz da genç bir tarzınız varsa ince kaşmir eşarbı deneyebilirsiniz. Boynun etrafına şöylesine bir sarıldığında çok klas ve dandy bir hava verir.

Boyun bağı takmaktan hiçbir şekilde hoşlanmıyorsanız ihticanız olan şey kesinlikle Mao yakalı bir gömlek. Hem beyefendi görünümünüzden bir şey kaybetmezsiniz, hem de tüm düğün temasına yakışır.

İkili uyum

Kravat seçiminde zevkin geri planda kalmak zorunda olduğu durumlar da oluyor. Gelinlik gösterişli ve klasik bir tarzdaysa o zaman kesinlikle damat adayı boyun bağı takmalı. Yelek ya da kuşak da bu kusursuz görüntüyü tamamlayacaktır. Hatta özel kumaşlardan yelek diktirebilirsiniz. Ayrıca yelek ile damatlığın klasik havasından sıyrılabilirsiniz. Çünkü yelek en sade takıma bile gösterişli bir hava verir. Ceketinizi çıkarttığınızda yelek sayesinde daha şık görüneceksiniz. Damatlığınızı terziye diktiriyorsanız siparişe yelek de eklemeyi unutmayın. Ancak gelin adayı gelinliğinin seçiminde daha modern kesimlere yöneldiyseniz o zaman renkler ve desenlerle hareketlendirilmiş kravatlara yönelmelisiniz. Aynı şekilde Ata yaka gömlek de hoş duracaktır.

Ancak gömlek olarak açık renklerin kullanım açısından daha iyi olduğunu unutmayın. Koyu renkler ceketinizi çıkarttığınızda terinizi daha çok belli eder.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
rBIRYew.jpg


Kravat, sonbaharın gelmesiyle birlikte yeniden ön plana çıkan klasik giyim aksesuarı…

Her ne kadar bağlaması bazen bir işkenceye dönüşse de dokuma kravatlar, kalitenin göstergesidir. Bir kravatın kaliteli sayılabilmesi icin; kullanılan kumaş, astar, tela ve dikişlerin de son derece kaliteli ve özenle hazırlanmış olması gerekir. Mesela el yapımı bir kravatın arka kapamasındaki dikiş belli bir mesafede biter. Arkadaki uç açıkta bırakılır. Dışarıda bırakılan ipliğin kesilmemesi gerekir. Kravatın astarında hangi markaya ait olduğunu belirten logosunun dokutulmuş olması da yine bir kalite anlayışıdır. Peki bu bilgilerin ışığında kravat takarken ve seçerken nelere dikkat etmeliyiz bir göz atalım;

• Asla ve asla ütülenmemelidir! Eğer kuru temizleme yapılacaksa preslenmemelidir.
• Örme kravatı kullanırken kendini bırakarak uzamasını engellemek icin, mutlaka yuvarlak şeklinde saklanmalıdır.
• Çıkarıldıktan sonra uçlarından ikiye katlanmalı, düzgünce dolanarak saklanmalıdır. Eğer ipek kumaşla yapılmış bir kravatsa kesinlikle katlanmadan hemen asılmalıdır.
• Astarı görülmeyecek şekilde bağlanmalıdır.
• Takım elbiselerle takılacak kravatların, diagonal desenler yerine mikro olanları tercih edilmelidir.
• Kravatın gömlekle aynı desen olmasındansa tezat olması daha hoş gözükecektir.
• Kravat ceketin sol cebindeki mendille uyumlu olmak zorunda degildir.
• Denimler icin pamuklu kumaşlarla yapılmış spor modeller seçilmelidir.
 

Top