Kaypak

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
Malzemeler

3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Katık ( marketlerde süzme yoğurt olarak bulabilirsiniz, ya da dileyen lor peyniri kullanabilir)
Bir kaşık salça, pul biber, nane, 2 kaşık tereyağı

Hazırlanışı

Öncelikle un, tuz ve su ile hamurumuzu elde ediyoruz. Anneme miktarlarını sordum, ancak ‘gözkararı’ dedi:)Sert bir hamur elde edecekmişiz. Artık ne kadar yapmak istiyorsanız, ununu da ona göre ayarlayacakmışsınız. Hamuru iyice yoğurduktan sonra iki parçaya ayırıyoruz. Birinin üzerini temiz bir bezle örtüp, diğerini oklava ile açıyoruz. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi elde ettiğimiz yufkayı karelere ayırıyoruz. Her bir karenin ortasına tuzlanmış katık koyup üçgen şeklinde katlıyoruz. Aynı işlemleri diğer hamurumuz için de tekrarlıyoruz. Bu arada dikkat edelim üçgenleri üstüste koyup da birbirlerine yapıştırmayalım. Aralarına un serpmeye özen gösterelim. Diğer taraftan büyükçe bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya tıpkı mantı yapar gibi dikkatle üçgen hamurlarımızı atıyoruz. Yaklaşık 15 dk sonra hamurlar piştikçe suyun yüzeyine çıkacaktır. Bir kevgir yardımı ile kaypakları servis tabağına alıp üzerine bir tavada hazırladığımız salçalı sosu gezdiriyoruz.
 
Top