• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kavisli LG G Flex

Kavisli akıllı telefon çağını başlatan 6 inçlik G Flex’in tek numarası, muza benzeyen kavisli yapısı değil…

Geçtiğimiz ayki ‘Merhaba 2014’ dosyamızda da okuduğun gibi, 2014’ün olayı kavisli ekranlar olacak. Peki neden? Hayatımızı nasıl değiştirecekler? Bu soruların kesin bir yanıtı yok. Belki, kavisli cihazlar hayatımıza girmeye başlıyorlar çünkü teknoloji artık buna elveriyor. Her neyse, zaten G Flex’in tek numarası kavisli ekranı değil. Bu 6 inçlik canavar, LG’nin ilk tabletfonu. Stuff’ın şu anki favori telefonu LG G2 ile aynı işlemciyle, Qualcomm Snapdragon 800 ile çalışıyor ve 13 MP kamerasından, Optimus arayüzüne kadar daha birçok özellikleri aynı. Anlayacağın, iddialı ve kavisli bir tabletfondan bahsediyoruz.
IQaXMHg.jpg

Tasarım
Kavisli yapısına bakakaldıktan sonra, G Flex’in ne kadar büyük olduğunu fark ediyorsun. 6 inç ekranı, G Flex’i en büyük tabletfonlardan biri yapıyor; HTC One Max ve Samsung Note 3’ten daha büyük. Ancak bir şekilde, HTC’den daha hafif ve çok daha ergonomik. Aslına bakarsan, G Flex, G2’nin daha büyük ve kavisli halinden fazlası değil.
4Kck9Of.jpg

Ekran
LG, G Flex’in kavisli ekranı konusunda çok heyecanlanmış olsa gerek. Hatta, o kadar heyecanlanmış ki, Full HD yapmayı unutmuş. 1280×720 piksele burun kıvırmıyoruz ancak, ekran 6 inç; yani inç başına yalnızca 245 piksel düşüyor. G2’nin (423ppi) yanında gülünç kalıyor. Renkleri doğal ve canlı gösterse de, inç başına düşen piksel sayısı hayal kırıklığı.

Güç
Flex, tıpkı G2 gibi 2,26 GHz’lik Snapdragon 800 işlemci ile çalışıyor ve doğal olarak en az onun kadar iyi performans sunuyor. Bir sürü 3D oyun, HD video ve uygulama çalıştırmamıza rağmen, testlerimizde teklemedi. Pil ömrü de gayet iyi; normal kullanımda 18,5 saat dayandı. Bizim ‘normal’ kullanımımız bir hayli zorlayıcı olduğundan, 18,5 saat etkileyici.

Kamera
Flex ile G2 arasındaki bir diğer ortaklık da kamera; her ikisi de 13 MP. Hemen heveslenme, şeytan ayrıntıda gizli. Flex, G2’nin optik görüntü sabitleyicisinden yoksun ve yalnızca tek bir flaşı var. Yani, fotoğrafların bulanık olma ihtimali daha yüksek ve düşük ışıklı ortamlarda çok net fotoğraflar çekemiyor. Ortam aydınlık olduğunda ise harika iş çıkarıyor.
EIrJNJ7.jpg


g-flex-3Wolverine yavrusu
Kavisli ekran, G Flex’in tek numarası değil. Bu tabletfonun arka kapağı, gerçekten de kendini iyileştirebiliyor; evet, tıpkı X-Men’deki Wolverine gibi. Anahtarlarımızla G Flex’in arkasını bir güzel çizdik ve çok geçmeden çiziklerin yok olduğunu gördük. Sonra, işi bir adım ileri götürdük ve G Flex’in makas kesiğini iyileştiremediğini öğrendik…

KAVİS NE İŞE YARAR?

G Flex’in kavisli ekranı yalnızca bir pazarlama numarası mı yoksa gerçekten avantajları var mı dersin?

Büyümüş de küçülmüş
Kavisli yapısı, bir şekilde Flex’in olduğundan daha küçük görünmesini sağlıyor. 6 inçlik bir dev olduğunu unutabiliyorsun. Bazı açılardan bakınca da heybetli duruyor, o ayrı.

Yeri belli
Eğriliği ona harika bir ergonomi katıyor. Elde daha rahat ve daha güvende duruyor. Tüm bunları bırak, en güzeli; arka cebine koyduğunda kalçanı o kadar güzel kavrıyor ki… Gerçekten!
wlvfJBf.jpg

Hulk’luk da var
G Flex esneyebiliyor ve LG, tabletfonun 80 kiloya kadar taşıyabileceğini iddia ediyor. Açıkçası bunu denemedik ancak, üzerine epey bir abandık, hoyrat davrandık ve hiçbir çıtırtı duymadık.

Oynat Flex’ciğim
Quick Theatre özelliği, kilit ekranını iki parmağınla açarak, doğrudan fotoğraflarına ve videolarına ulaşmanı sağlyor. Eğlence dünyasına açılan perdeyi aralıyormuşsun gibi…

Sonuç
Teklemeyen performansından, muhteşem pil ömrüne ve ergonomik yapısına kadar, G Flex’i harika kılan birçok şey var. Ancak bunlar bir yere kadar işi götürüyor; 720p ekranı ve optik görüntü sabitleyicisinden yoksunluğu hayal kırıklığı yaratıyor. Tüm bunlar, G Flex’i gerçek bir klasik olmaktan alıkoyuyor. Kavisli yapısı ilginç ve ergonomik fakat başka bir avantajı yok.

Kaynak: Stuff.com.tr
 
Top