Karlama nedir ve tarifi
Özellikle doğuanadolu bölgesinde billurlaşmış kar'ın üzerine pekmez dökülerek yenilen lezzetli bir karışımdır karlama. Sonradan yurdun tamamına yaygınlaşan bu karışım farklı yörelerde reçel, karpuz, böğürtlen gibi çeşitli aromalar kullanılarak tüketilmektedir. Sıcak yaz aylarında sıkça karşılaşmaktayız.
Pekmezle tüketilmesini şiddetle tavsiye ederim.
Özellikle doğuanadolu bölgesinde billurlaşmış kar'ın üzerine pekmez dökülerek yenilen lezzetli bir karışımdır karlama. Sonradan yurdun tamamına yaygınlaşan bu karışım farklı yörelerde reçel, karpuz, böğürtlen gibi çeşitli aromalar kullanılarak tüketilmektedir. Sıcak yaz aylarında sıkça karşılaşmaktayız.
Pekmezle tüketilmesini şiddetle tavsiye ederim.