Kariyeri Tehlikeye Atan Hata Ve Tavsiyeler

cırcırböcee

V.I.P
V.I.P
Uzmanlar, yetenekli, hırslı ve teknik deneyime sahip olmanın kariyer için yeterli olmadığını belirterek, iş başvurusunda işe uygun imaj sergilemenin önemine dikkati çekiyor. "Profesyonel olmak için sadece işi bilmek, tecrübe sahibi, hırslı ve kabiliyetli olmak yeterli değil. İşe uygun bir imaj sergilemek çok önemli. Kaba hareketler, heyecan belirtisi, randevuya gecikmek, gereksiz yere savunmaya geçmek, unutkanlık ve olgun olmayan tavırlar iş hayatını olumsuz etkiliyor" denildi. İşte kariyeri tehlikeye atan 10 hata ve tavsiyeler: -

Heyecan belirtileri: Saçınızla ya da üzerinizdeki takılarla oynamak, ayaklarınızı otururken sallamak, ayaktayken yere vurmak gibi hareketler size heyecanını kontrol edemeyen bir kişi görünümü verir. Otururken ayaklarınızın tabanını yere bitişik koyun ve ellerinizi kucağınızda ve rahat bir konumda tutun. Saçınız gözlerinize düşerse, zarif bir hareketle kulağınızın arkasına atın ve saçınızla kesinlikle oynamayın.

Kaba hareketler: Sık sık argo kullanmak, uygunsuz fıkralar anlatmak, iş arkadaşlarınıza komik olduğunuzu düşündürebilir; ama size itici bir izlenim de verebilir. Patronunuz ise firmayı temsil edecek ciddiyete ve olgunluğa sahip olmadığınızı düşünecektir.

Gecikmeler: İşe ve toplantılara sürekli geç kalmak saygısızlık olarak görülür ve patronunuzun, iş arkadaşlarınızın öfkelerini üzerinize çeker. Bu davranışınız "Kendimden başka hiç kimseyi ve hiçbir şeyi umursamıyorum" havası meydana getirir. Bir yere zamanında ulaşmanız için gerekli olan zamanı hesaplarken gerçekçi olun. Kendinize 20 dakikalık bir avans verin. Beklerken sıkılıyorsanız, yanınızda yapacak işler bulundurun. Bazı durumlarda, beklemek bekletmekten daha iyidir.

Gereksiz yere savunmaya geçmek: Eleştiriler karşısında mazeretler uydurmak ya da ters cevaplar vermek, sinirli ve ters bir insan olduğunuz izlenimini uyandırır. Bu tür bir davranış, patronunuzla aranızda bir uçurum yaşatır, çünkü kavgacı bir tavır sergilediğinizde, patronunuz sizinle konuşmaktan rahatsızlık duyabilir. Gülümseme her kapıyı açar.

İşleri ağırdan almak: İşlerinizi bitirebilecek olmanıza rağmen ağırdan almanız, yeteneksiz biri olduğunuz izlenimini meydana getirir. Unutmayın, bir işi hızlı yapmak kadar doğru yapmak da önemli.

Unutkanlık: İsimleri, telefon numaralarını ve iş teslim tarihlerini unutmanız; bunları fazla önemsemediğinizi ya da aşırı derecede unutkan bir kişi olduğunuzu düşündürecektir. Unutkanlığınız, patronunuz üzerinde düzensiz, ilgisiz ve yeteneksiz bir kişi olduğunuz izlenimini bırakır.

Yemek yerken telefonda konuşmak: İşinizin yoğunluğundan dolayı yemek yiyemediyseniz ve çalışırken bir şeyler atıştırmak zorunda kaldıysanız bile asla telefon konuşmalarınız sırasında atıştırmayın ya da ağzınızda bir şey varken telefonu almayın. Bu durum size çok laubali bir görünüm verecektir.

Öncelikleri belirleyememe: Bitirilmesi gereken bir işe asılmak yerine dikkatinizi başka şeylere vererek işleri yarım bırakmanız, öncelikleri göremediğiniz anlamına gelir. Yaptığınız işlerin hem sayısı hem kalitesi düşecektir. İş hayatında yükselmeyi önemsiyorsanız, yerine getirmeniz gereken görevler için zamanında, yeterli çaba ve emeği göstermeye dikkat edin.

Yazım hataları: İş hayatında yazım hataları, önemsiz gibi görünse de aksine önemlidir. Notlarda, iş mektuplarında ve özgeçmişlerde yaptığınız yazım hataları; özensiz ve dikkatsiz bir kişi olarak görünmenize neden olur, detaylara verdiğiniz önem konusunda da kuşku uyandırır.

Olgun olmayan tavırlar: Sempati kazanmak için takındığınız ´genç´ tavırlar arada sırada hoşa gidebilir; ancak antipati kazanmanıza da neden olabilir. Yaşınızdan genç davranmak güvenilirliğinizi yok edebilir.
 
Top