Kabak Tatlısı Ve Bal Kabağının Faydaları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kabak Tatlısı Ve Bal Kabağının Faydaları

Kabak tatlısı, pek çoğumuzun severek ve beğenerek yediğimiz tatlılardan bir tanesidir. Kabak tatlısı bal kabağı ile yapılmaktadır. Balkabağının tatlısından başka bir de çorbasının yapıldığı bilinmektedir. Balkabağı hem hafif; hem de oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Balkabağının sağlık açısından faydaları da tartışılmaz derecede fazladır; herşeyden önce bal kabağının renginden dolayı karotenoid olduğu söylenebilmektedir. Yani bal kabağı beta karotendir; ve antioksidan özellik göstererek, kalbi ve cildi koruyan etkilere sahiptir. Aynı zamanda bal kabağı, güneşten alınan zararlı ultraviyole ışınların etkileri sebebiyle ortaya çıkan serbest radikallerle savaşan bir etkiye sahiptir.

Balkabağının faydaları arasında ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmesinden; ve kolesterol seviyesini kontrol altında tutmasından da söz etmek gerekmektedir. Balkabağının faydaları arasında, yaşlanma etkilerini geciktirmesi ile birlikte, katarakt riskini ortadan kaldırmasından da söz etmek gerekecektir; çünkü balkabağı alfa karoten özelliği de göstermektedir.
Kabağın faydaları arasında, içeriğinde yoğun olarak bulunan liflerden de söz etmek gerekmektedir. Kabağın faydalarına etkisi söz konusu olan lifler, bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır; hazmı hızlandırır; dolayısıyla hızlı bir metabolizma durumu ortaya çıkmaktadır.
Balkabağının içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko da bulunmaktadır. Potasyum, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengeleyici özellik sergilemektedir. Çinko ise, kemik yoğunluğunu arttırır. Kemik yoğunluğunu arttıran çinkonun kabak içerisinde bol miktarda bulunması sebebiyle, kemik erimesi problemi ile karşı karşıya olanların kabak çekirdeği tüketmeleri önerilmektedir.
Balkabağının faydaları arasında, böbrek oluşumunun engellenmesinden de söz etmek gerekmektedir. Balkabağı içerisinde kalsiyum yer almaktadır; ve kalsiyum, böbrek taşı oluşumunu önlemektedir. Bu durum yapılan çok sayıda araştırma ile kanıtlanmıştır.
Balkabağının kabuklarını soymanın ne denli zor olduğunu çok kişi bilmektedir. Bu nedenle de balkabağının kabukları soyulmuş şekilde satılmaktadır genellikle. Balkabağı alırken, renginin koyu turuncu ve parlak olmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde olan bal kabaklarının tatları daha tatlıdır; ve daha kolay piştikleri bilinmektedir.
Balkabağı ile kabak tatlısı yapmak isteyenlerin, balkabağının şekerini bir gün önceden koymaları önerilmektedir. Şekeri bir gün önceden kabak tatlısı yapılacak olan balkabağına konulduğunda, kabak şekeri çekecek; ve suyunu bırakacağı için daha erken pişecektir.
 
Top