Ispanaklı Yaş Pasta

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
f66cbc8e87.jpg


Malzemeler
Keki İçin :

* 250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı)
* 4 yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

Muhallebi İçin

* 4 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 çay bardağı un
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya

Üzeri İçin :

* 1 poşet krem şanti
* 1 su bardağı süt

Ayrıca :

* 2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)

Yapılışı
* 250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın.
* Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin. Kıvamı krema gibi olmalıdır.
* Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın.
* Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin.
* Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin.
* Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın. Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın.
* Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
* İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın.
* Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın.
* Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin. Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin. Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın.
* Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın.
* Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın. Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun.
* Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın.
* Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin. Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir.

Açıklama
* İsteğe bağlı olarak pastanın ara katına ve üzerine muz dilimleri serpiştirebilirsiniz.
 
Top