iftar menüsü sizlerle 13

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Mantı Çorbası

MALZEMELER:

300-350 gr. mantı
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kırmızıbiber, nane

YAPILIŞI:

Tencereye suyumuzu koyup kaynatıyoruz. Mantıları kaynayan bol suyun içinde haşlıyoruz.
Mantılar pişince yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp ılıştırarak (kepçe ile aldığınız suyla) çorbaya katın ve devamlı karıştırın ki yoğurt kesilmesin.
Üzerine kırmızı biber ve nane ile yaktığımız tereyağını döküyoruz ve bir kaç kez karıştırıyoruz.

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte

MALZEMELER:

Köfte İçin

500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon

Sos için;

5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adat patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.
Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.
Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.
Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.
İsteğe göre şişe dizilir.
Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür
150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması

MALZEMELER:

2 büyük boy soğan
2 büyük boy domates iç için
3 adet yeşil sivri biber
2 su bardağı pirinç
1 kg kırmızı biber
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça (1 kaşık suyuna konulacak)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1,5 çay bardağı sıvıyağ ( 1/2 üzeri için)
½ çay bardağı limon
Tuz
3 küçük domates biberlere kapak yapmak için

YAPILIŞI:

Domates, soğan sarımsak, sivri biber, maydanoz rondo da doğranır.
Tüm iç malzemeleri karıştırılır.
İçi temizlenip yıkanmış biberlerin malzeme doldurulup küçük domateslerin yardımıyla ağızları kapatılır.
Tencere tek sıra halinde dizilmiş biberleri üzerine önceden ½ çay bardağı sıvıyağ gezdirilir.
1 kaşık salçamızı bir kasede suyla eriterek biberlerin üzerine dökülür.
Biberlerin üzerine çıkacak kadar su eklenir.
Önce yüksek ateşte kaynayana kadar tenceremiz durdurulup, kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi için bekletilir.

Ezme Salata

MALZEMELER:

1 büyük boy soğan
5 büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı acı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
½ limon
tuz

YAPILIŞI:

Soğanlar yemeklik doğranır ve rondo da 5 saniye kadar çekilir. Çok ezilmemesine dikkat edilmelidir. Sonra sıkarak karıştırma kabına alınır.
Sarımsaklar rendelenir ve soğanların üzerine konulur.
Yeşil biberleri ve maydanozları da rondo da çok ufak şekle gelecek şekilde doğranır. ve soğanların üzerine eklenir.
Domatesleri minik minik doğrayarak karşımın üzerine eklenir. Ronda da denedim ama çok ezildiler ve sulandılar bu nedenle elde çok ufak doğramak daha güzel oluyor.
Üzerine baharatlarımızı, nar ekşisini, biber salçamızı, sıvıyağımızı, limonumu ve tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Çok güzel bir salata oluyor kebapçılarda yediğimizle birebire bir tat elde ediliyor.

Lokma Tatlısı

MALZEMELER:

Hamuru İçin

3 su bardağı un
2 su bardağı su
½ paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damlalimon Kızartmak için sıvıyağ,

YAPILIŞI:

Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır. Unun için şeker ve su kaynatılır. Göz göz olunca limon sıkılır. 3-4 dakika kadar daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri yoğrulur. 1 saat bekletilir. Cıvık bir hamur olacaktır.
Hamur avuç içine alınarak sıkılır. Bir çay tabağına kaşığı batırmak için sıvıyağ konur. Avuç içinden çıkan hamur sıvıyağ batırılmış kaşık ile alınır.
Kızgın yağa atılarak pişirilir.
Kızaran lokmalar soğuk şerbete atılır. 2 dakika kadar bekletilip servis tabağına alınır.
Şerbeti az geldiyse bir kaseye şerbet konularak isteğe göre buna batırılarak yenebilir.
 
Top