Hindi Arnavut Ciğeri

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Hindi Arnavut Ciğeri

Malzemeler
Pınar Hindi Ciğer-Yürek
Kızartma yağı Pınar Un
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet domates
2 adet kuru soğan

Hazırlanışı
Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber kimyon karabiber kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer ? yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın. Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağ döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.
 
Top