Her Derde Deva Meyveler

Joker7238

_Pure Love_
•incir, hurma, kuru üzüm, iğde, keçiboynuzu gibi meyveler diğerlerine göre midede fazla kaldıklarından insanı tok tutar.

•armudun iyisinden yeterince yenirse bağırsakları yumuşatır. kötü armut pişirilmeden yanmemelidir.

•olgun elmanın tadı güzel ve mayhoşçadır.yeteri kadar yendiğinde hazma yardımcı olur.

•eriğin tatlı olanları bağırsakları yumuşatır, olgunlaşmamış eriğin fazla yenmesi mideyi bozar.

•şeftalinin kabuğu soyularak yenmelidir. fazla yenmesi zararlıdır.

•kızılcık iştah açar. fazla yenirse kabızlık yapar.

•incir fazla yenirse bağırsakları bozar. nemli yerlerde uzun süre kalan kuru incirin yenmesi zararlıdır.

•demirhindi bağırsakları çalıştırıp ateşi düşürür.

•siyah dutun olgunu bağırsakları yumuşatır.

•hünnabın kurusunun kaynatılması göğüs ağrılarına yararlıdır. bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

•ekşi nar şurubu harareti giderir, serinlik verir. ekşi ve tatlı narı sıkıp suyunu içmek daha faydalıdır.

•portakalı yerken ağızda bir süre tutmak harareti azaltır. suyuna şeker katılarak içilmesi harareti ve ağız kuruluğunu giderir.

•kavun-karpuz iyi cinsinden yaz mevsiminde yenirse vücudu serin tutar, sakinleştirir. fazla yenilirse şişkinlik yapıp rahatsız eder.

•salatalık yemek vücudu serinletip yumuşatır. mevsiminde salatası serinlik verir, iştah açar.

•mısırın hazmı güçtür. mideyi yorduğu için çok yenilmesi şişkinlik ve rahatsızlık verir.
 
Top