Hedefteki ÜÇ ADAM

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Üç büyüklerin teknik direktörleri hedef tahtasına konuldu. Taraftarlar teknik adamlardan memnun değil. Yönetimler ise başarısız sonuçlar nedeniyle teknik direktörlerinin ardından durmakta zorlanıyor. Peki ne olacak?

ZİCO / FENERBAHÇE;

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Zico, Bursa yenilgisi sonrası eleştiri oklarını iyice üzerine çekti. Taraftar hem hocaya, hem de futbolculara tepki gösterdi. Fenerbahçe'nin kötü futbolunda en önemli etken, Daum'dan sonra önce sistemin, ardından oyuncuların değişmesi. Daum ile üç yıl boyunca bambaşka bir anlayışla mücadele ettiler. Ve takım kadrosu maça göre, skora göre sürekli farklılıklar gösteriyordu. Ama Zico'da durum böyle değil. Brezilyalı hoca, geride de olsa, galip de olsa aynı düzende devam ediyor. Giren, çıkan oyuncuların hepsi belli. Tribündekiler, televizyon başındakiler, kulübede oturan yedekler herkes Zico'nun nasıl bir değişiklik yapacağını ezberledi. Eee, tabii rakipler de...
Zico'nun bu hatadan hızla kurtulması lazım. Sistemi değiştirmezseniz, Mehmet Yozgatlı, Deniz, Serkan, Selçuk, Kemal gibi isimleri de kaybedersiniz. Çünkü bu oyun formatında oynamaları zaten yapıları gereği imkansız.

GERETS / GALATASARAY

Galatasaray'a gelirsek, yabancı transferlerinde çok yanıldılar. İnamoto ve Carrusca gibi takımda zaten çok oyuncu vardı. Aslında geçen sezonki Galatasaray ile bu sezonki Galatasaray arasında fazla bir fark yok. Çok pozisyon veriyordu ama atıyordu da. Bu yıl çok pozisyon veriyor ama bu kez atamıyor. Çünkü geçen yıl oyunu değiştiren Necati, Ümit Karan, Hasan Şaş, Hakan Şükür gibi isimler tam olarak hazır değiller.
Yani atan oyuncusu yok. Sıkıntı da buradan kaynaklanıyor. Gerets için karanlık bir tablo çizmek bence yanlış.
Galatasaray bu isimlerin form tutmasıyla mutlaka çıkışa geçecektir.

TİGANA / BEŞİKTAŞ
Beşiktaş'a bakarsak, Tigana'nın da işi Zico kadar zor. Çünkü elinde çaylak bir takım bulunuyor. Genç oyuncuların fazlalığı sorun yaratıyor. Beşiktaş sahada skor avantajını yakalasa bile takıma sürekli bir panik havası hakim. Oyunun kontrolünü bir türlü eline alamıyor.
Yani tecrübe eksikliğini ciddi bir şekilde hissediyor. Ricardinho ile Delgado transferinden biri yanlış. Ayrıca takımda bir lider eksikliği göze çarpıyor. Eldeki mevcut kadroyla ancak bu kadar oluyor.
Beşiktaş bu sene iç saha fobisini çözdü, bu kez de dış sahada kaybetmeye başladı. Bu da ayrıca bir sıkıntı.

GERETS EN ŞANSLISI

Genel olarak değerlendirdiğimiz zaman üç kulüp için en büyük problem; yönetici ve taraftar antrenörlerine güvenmiyor. Özellikle Zico ve Tigana'nın hiç kredisi kalmadı. Bu da üzerlerinde ciddi baskı yaratacaktır. Hoca değişikliği bu saatten sonra ne kazandırır orası tartışılır. Ama Galatasaray'ın hocası Eric Gerets içlerinde en şanslısı. Çünkü Galatasaray kötü futbol oynamıyor. Kaybettikleri puanları telafi edebilecek güçteler....
 
Top