Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Havuç Helvası
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="~meLek~" data-source="post: 717031" data-attributes="member: 111764"><p><strong><span style="color: #B22222">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>500 Gr körpe havuç</strong></p><p><strong>1.5 Litresüt (7,5 su bardağı)</strong></p><p><strong>2 Su bardağı tozşeker</strong></p><p><strong>185 Gr tereyağı(12,5 çorba kaşığı)</strong></p><p><strong>1 Çorba kaşığı un</strong></p><p><strong>1 Çorba kaşığı nişasta</strong></p><p><strong>100 Gr ince kıyılmış badem içi</strong></p><p><strong>Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #B22222">Hazırlanışı:</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.</strong></p><p><strong>Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.</strong></p><p><strong>1.5 litresütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.</strong></p><p><strong>Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.</strong></p><p><strong>2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.</strong></p><p><strong>Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katın.</strong></p><p><strong>Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.</strong></p><p><strong>Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.</strong></p><p><strong>Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.</strong></p><p><strong>Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="~meLek~, post: 717031, member: 111764"] [B][COLOR="#B22222"]Malzemeler:[/COLOR] 500 Gr körpe havuç 1.5 Litresüt (7,5 su bardağı) 2 Su bardağı tozşeker 185 Gr tereyağı(12,5 çorba kaşığı) 1 Çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı nişasta 100 Gr ince kıyılmış badem içi Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat. [COLOR="#B22222"]Hazırlanışı:[/COLOR] Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın. Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun. 1.5 litresütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin. Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir. 2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın. Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katın. Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak. Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin. Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın. Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Havuç Helvası
Top