Havuç Helvası

~meLek~

GalataSaray'ım
Malzemeler:

500 Gr körpe havuç
1.5 Litresüt (7,5 su bardağı)
2 Su bardağı tozşeker
185 Gr tereyağı(12,5 çorba kaşığı)
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
100 Gr ince kıyılmış badem içi
Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.

Hazırlanışı:

Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.
Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.
1.5 litresütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.
Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.
2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.
Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katın.
Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.
Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.
Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.
Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeleri:

1 çorba kaşığı margarin
1,5 kg havuç
3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
1 çay bardagı süt

Havuç Helvası Tarifi'nin Yapılışı:​

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.
Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.

Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.​

 
Top