Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hamsi Tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1098654" data-attributes="member: 41"><p><h2>Malzemeleri:</h2><p></p><p><strong>250</strong> <strong>gr</strong>. hamsi</p><p><strong>250</strong> <strong>gr</strong>. un</p><p><strong>5</strong> adet yumurta</p><p><strong>2</strong> su bardağı su</p><p><strong>1</strong> çay kaşığı zeytinyağı</p><p><strong>1</strong>/<strong>4</strong> limonun suyu</p><p>tuz</p><p><strong>1</strong> su bardağı zeytinyağı</p><p><strong>1</strong>/<strong>2</strong> fincan yeşil fıstık</p><p><strong>1</strong>/<strong>2</strong> fincan fındık</p><p><u>Jöle malzemesi: </u></p><p><strong>1</strong> adet muz</p><p><strong>1</strong> adet portakal</p><p><strong>100</strong> <strong>gr</strong> ahududu</p><p><strong>1</strong> adet kırmızı elma</p><p><strong>1</strong> adet şeftali</p><p><strong>2</strong> su bardağı su</p><p><strong>300</strong> <strong>gr</strong>. şeker</p><p><u>Şerbet malzemesi: </u></p><p><strong>1</strong>/<strong>2</strong> kg toz şeker</p><p><strong>2</strong> su bardağı su</p><p><strong>1</strong> çay kaşığı limon suyu</p><p></p><h4>Hamsi Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı:</h4><h3>Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.</h3><h3>Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.</h3><h3>Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.</h3><h3>Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz. Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve şeker ilave ederek pişiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz. Yarım saat bekletip soğuk</h3><p><span style="color: rgb(41, 105, 176)"><strong>Üzerini sunarken fındık ve fıstık ile süsleyebilirsiniz.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1098654, member: 41"] [HEADING=1]Malzemeleri:[/HEADING] [B]250[/B] [B]gr[/B]. hamsi [B]250[/B] [B]gr[/B]. un [B]5[/B] adet yumurta [B]2[/B] su bardağı su [B]1[/B] çay kaşığı zeytinyağı [B]1[/B]/[B]4[/B] limonun suyu tuz [B]1[/B] su bardağı zeytinyağı [B]1[/B]/[B]2[/B] fincan yeşil fıstık [B]1[/B]/[B]2[/B] fincan fındık [U]Jöle malzemesi: [/U] [B]1[/B] adet muz [B]1[/B] adet portakal [B]100[/B] [B]gr[/B] ahududu [B]1[/B] adet kırmızı elma [B]1[/B] adet şeftali [B]2[/B] su bardağı su [B]300[/B] [B]gr[/B]. şeker [U]Şerbet malzemesi: [/U] [B]1[/B]/[B]2[/B] kg toz şeker [B]2[/B] su bardağı su [B]1[/B] çay kaşığı limon suyu [HEADING=3]Hamsi Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı:[/HEADING] [HEADING=2]Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.[/HEADING] [HEADING=2]Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.[/HEADING] [HEADING=2]Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.[/HEADING] [HEADING=2]Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz. Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve şeker ilave ederek pişiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz. Yarım saat bekletip soğuk[/HEADING] [COLOR=rgb(41, 105, 176)][B]Üzerini sunarken fındık ve fıstık ile süsleyebilirsiniz.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hamsi Tatlısı
Top