Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1036346" data-attributes="member: 41"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ</li> <li data-xf-list-type="ul">2 yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">2 yemek kaşığı tahin</li> <li data-xf-list-type="ul">2 çay bardağı irmik</li> <li data-xf-list-type="ul">2 çay bardağı fındık tozu</li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket kabartma tozu</li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket vanilya</li> <li data-xf-list-type="ul">2, 5 veya 3 çay bardağı un</li> </ul><p>Şerbet için</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">4 su bardağı şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">5 su bardağı su</li> <li data-xf-list-type="ul">7-8 damla limon suyu</li> </ul><p></p><h2>Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı</h2> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Önce şerbeti hazırlıyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıp limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Bir çay bardağı yardımı ile üzerlerine desen veriyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp tepsinin üzerini örtüyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Şerbeti çektikten sonra arzuya göre fıstık, fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Verdiğim ölçülerle 1 büyük tepsi dolusu tatlı çıkıyor.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1036346, member: 41"] [LIST] [*]1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ [*]2 yumurta [*]2 yemek kaşığı tahin [*]2 çay bardağı irmik [*]2 çay bardağı fındık tozu [*]1 paket kabartma tozu [*]1 paket vanilya [*]2, 5 veya 3 çay bardağı un [/LIST] Şerbet için [LIST] [*]4 su bardağı şeker [*]5 su bardağı su [*]7-8 damla limon suyu [/LIST] [HEADING=1]Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı[/HEADING] [LIST] [*]Önce şerbeti hazırlıyoruz. [*]Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıp limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz. [*]Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. [*]Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. [*]Bir çay bardağı yardımı ile üzerlerine desen veriyoruz. [*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. [*]Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp tepsinin üzerini örtüyoruz. [*]Şerbeti çektikten sonra arzuya göre fıstık, fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. [*]Verdiğim ölçülerle 1 büyük tepsi dolusu tatlı çıkıyor. [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Top