Fındık Krokanlı İrmik Helvası

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Malzemeler :
2,5 su b. irmik
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ

Şerbeti İçin
2 su b. süt
2 su b. su
2 su b. toz şeker

Krokanı İçin
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık


Hazırlanışı
Krokanı için 1 su b. toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin. Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin. Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin.

Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin. Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun.

Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın. İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın. Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin.

Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin.
 
Top