Evde Ramazan Pidesi Yapımı

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
N7ffAbu.jpg
lHjIw8T.jpg
r74iluD.jpg

Pide hamuru malzemeleri

1.5 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep

Üzerine sürmek için:
1 Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bolca susam ve çörekotu


RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur
Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin. kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin.
Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu bir zemine alıp el
inizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin.
Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm. kalınlığında açın.
Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin. Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın
Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin. 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet şifa olsun.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Evde yapmakta güzeldir elbet ama iftar vaktinden 1 saat öncede fırında o sırayı bekleyip elini yaka yaka onu eve getirmeninde ayrı bir tadı var yaa :kik
 
Top