• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Etli Brüksel Lahanası Tarifi

~meLek~

GalataSaray'ım
Malzemeler
  • 1 paket bürüksel lahanası(300-400 gr),
  • 300 gr kuşbaşı dana eti,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Etli Brüksel Lahanası Yapılışı

cl5TmGa.jpg


Soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım.
Domatesleri küp şeklinde ince olacak şekilde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı, soğanları koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine kuşbaşı etleri ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Etlerin pişmesine yakın kırmızı biberleri, domatesleri, tuz, karabiberi ilave edip, karıştıralım.
Brüksel lahanalarını yıkayıp, tepe kısımlarından biraz keserek ayıklayalım.
Daha sonra brüksel lahanalarını buharda ya da su da haşlayalım.(çok haşlamamaya dikkat edelim çok haşlanırsa dağılır)
Haşlanan brüksel lahanalarını etin içine ekleyip, hafifçe karıştıralım.
Etli Brüksel Lahanasını 1-2 dakika daha pişirip, servis yapalım.
 

Top