Erkekte sakal çıkmaması (köselik)

Düş

Özel Üye
Özel üye
28fc3sakal-ekimi-dr.kaya.jpg


Bu sorunlar genellikle erkeksi görünümün tam olmaması ve gerçek yaşından çok daha genç göstermektir. Olduğundan genç görünmeyi bir çok köse önemsemese de erkeksi görünümünde eksiklik hisseden ve bunu takıntı haline getirenlerde bu durum ciddi bir sorun olabilmektedir.

Köselik için bir çok sebep sayılsada en sık rastlanan 2 sebep vardır. Sakal bölgesi kıllarının kalitesini artıran hormonun eksikliği veya yokluğu diğer sık sebepse o bölgede gelişebilecek sakal kökü olmamasıdır.

Hormon eksikliği veya yokluğunda hormon tedavisiyle sakal çıkarma ihtimali vardır ama her zaman başarılı olmamaktadır, sakal kökü yoksa ilaçla tedavisi mümkün değildir. Sakal çıkarır diye satılan ürünler aldatmak dışında işe yaramamaktadır.

Köselikte en etkili ve doğru çözüm sakal ekimidir. Sakal ekiminde enseden alınan kökler sakal alanında belirlenen alana doğal açılarıyla ekilir.

Sakal ekimi, köselik dışında sakal bölgesinde yanık izi, yara, ameliyat izi dökülmesi gibi sorunların çözümü içinde etkili bir tedavi şeklidir.

Sakal ekimini araştırırken bilinmesi gerekenler;

- Kökler tek tek ekilmelidir yoksa suni görünür.

- Alım 0.6-0.7 mm lik uçlarla yapılmalıdır.

- Ekim kanal açılmadan iğne ile delinerek yapılmalıdır yoksa iz kalır.

- Ekilecek köke 35-40 derece açı verilmelidir.

- Sakal ekimi bir ameliyattır ve yardımcı personellere yaptırılmamalıdır.

Sakal alanında 10-20 000 kök civarında sakal vardır ekimde bu kadar yoğun ekilmesi mümkün olsada mantıklı değildir.Bu sebeple ekim alanı kişiye yakışan en dar alan olarak belirlenmeli ve kabul edilebilir bir sıklıkla ekim yapılmalıdır.1000 kök sakal ekimi kişiyi köse görünümünden kurtarır ama makul bir sakal görünümü için 2000-4000 kök arası ekim genellikle tatmin edici sonuç vermektedir.
 
Top