1 yumurta
1-2 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardağı süt (3 gr kh)
40 gr kadar sorbitol bazlı tatlandırıcı (içerdiği kh miktarıdan emin değilim)
bir fiske tuz
80 gr tam buğday unu (56 gr kh)
orta boy bir elma (15 gr kh)
yarım paket kabartma tozu
tarçın 1 çay kaşığı
Normal kek sırasınca yapıyoruz (ayrıntılı yazmaya üşeniyorum ). Kalıbı küçük tutmakta fayda var. Kalıbı yağlı kağıtla kaplayıp kekimizi döküyoruz. Fırında çabuk pişiyor. Pişince üzerini sütle ıslatıp yumuşak bir kek elde edebilirsiniz. Yaklaşık 250 gr civarı bir kek oluyor. Toplam karbonhidrat 75 gr, hadi 90 gr olsun. Yaklaşık 40-45 gr lık kek 15 gr kh içeriyor.
Afiyet olsun...
1-2 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardağı süt (3 gr kh)
40 gr kadar sorbitol bazlı tatlandırıcı (içerdiği kh miktarıdan emin değilim)
bir fiske tuz
80 gr tam buğday unu (56 gr kh)
orta boy bir elma (15 gr kh)
yarım paket kabartma tozu
tarçın 1 çay kaşığı
Normal kek sırasınca yapıyoruz (ayrıntılı yazmaya üşeniyorum ). Kalıbı küçük tutmakta fayda var. Kalıbı yağlı kağıtla kaplayıp kekimizi döküyoruz. Fırında çabuk pişiyor. Pişince üzerini sütle ıslatıp yumuşak bir kek elde edebilirsiniz. Yaklaşık 250 gr civarı bir kek oluyor. Toplam karbonhidrat 75 gr, hadi 90 gr olsun. Yaklaşık 40-45 gr lık kek 15 gr kh içeriyor.
Afiyet olsun...