Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Elazığ Peynirli Ekmek
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="GüLüCüKツ" data-source="post: 1024595" data-attributes="member: 124802"><p>[ATTACH=full]80671[/ATTACH]</p><p></p><h2>Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Malzemeleri</h2><p>Hamuru için;</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">5-6 bardak un</li> <li data-xf-list-type="ul">1 tatlı kaşığı tuz</li> <li data-xf-list-type="ul">Yarım paket yaş maya</li> <li data-xf-list-type="ul">1 kase su</li> </ul><p>İç harcı için;</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">500 gram tuzsuz peynir</li> <li data-xf-list-type="ul">2 su bardağı toz şeker</li> </ul><h2>Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Yapılışı</h2><p>Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz. Bu işlem hamur bitene kadar devam eder. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar devam eder. AFİYET OLSUN.</p><p></p><p><strong>Dipnot:</strong> Biz peynirle toz sekeri karistirip mahalle firinina yolluyoruz, harika oluyor ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GüLüCüKツ, post: 1024595, member: 124802"] [ATTACH type="full" alt="images (1).jpeg"]80671[/ATTACH] [HEADING=1]Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Malzemeleri[/HEADING] Hamuru için; [LIST] [*]5-6 bardak un [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]Yarım paket yaş maya [*]1 kase su [/LIST] İç harcı için; [LIST] [*]500 gram tuzsuz peynir [*]2 su bardağı toz şeker [/LIST] [HEADING=1]Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Yapılışı[/HEADING] Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz. Bu işlem hamur bitene kadar devam eder. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar devam eder. AFİYET OLSUN. [B]Dipnot:[/B] Biz peynirle toz sekeri karistirip mahalle firinina yolluyoruz, harika oluyor ? [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Elazığ Peynirli Ekmek
Top