Elazığ Peynirli Ekmek

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
images (1).jpeg


Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Malzemeleri​

Hamuru için;

  • 5-6 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kase su
İç harcı için;

  • 500 gram tuzsuz peynir
  • 2 su bardağı toz şeker

Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi'nin Yapılışı​

Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz. Bu işlem hamur bitene kadar devam eder. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar devam eder. AFİYET OLSUN.

Dipnot: Biz peynirle toz sekeri karistirip mahalle firinina yolluyoruz, harika oluyor ?
 
Top