Diyet ve alkol

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Diyetlerde şarap​

Birçok balerin, ağırlıklı olarak kırmızı renkli meyvelerle kırmızı şarap veya az miktarda sert peynirli beyaz şarap tüketerek kilo vermeyi tercih eder. Çoğu gelişmiş ülkede, öğle ve akşam yemeklerini inşa etmek üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir kadeh iyi şarapla bitirmek gelenekseldir.

Doğal şarapların bilimsel olarak kanıtlanmış özellikleri, vücudun çalışması ve şeklini korumak için yararlıdır:

  • Karaciğerin salgılama fonksiyonunu artıran, sindirim sürecini hızlandıran ve gıda işleme ürünlerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan, kolineretik maddelerin varlığı, bağırsakta fermantasyon ve çürümeyi azaltır;
  • Kırmızı şarabın içerdiği Resveratrol, kandaki insülin seviyesini normalleştirebilir, bunun çoğu fazla kiloların nedenidir;
  • Çok sayıda faydalı iz element ve tuzun, özellikle beyaz şarapta bulunması, demirin gıdadan emiliminin artmasına katkıda bulunur. Bu, metabolik süreçleri hızlandıran ve enerji tüketimini artıran kan bileşimini geliştirir;
  • Doğal şarabın asitliği, sindirimi artıran sağlıklı bir midenin asitliğine benzer. Yaşla birlikte, mide suyundaki asit içeriği azalır, orta dereceli şarap kullanımı asitliğin normalleşmesine katkıda bulunur, gıdanın sindirimini iyileştirir ve ekstra kilogram şeklinde birikimini azaltır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Diyet ve alkol: ana kurallar
Diyet ve alkol, alkollü içeceklerin tüketim normlarına ve önemli kurallara uyma konusunda oldukça uyumludur:
  • Alkolü olabildiğince yavaş içmelisiniz;
  • Günde en fazla 50 gram saf alkol içmeyin (120 ml votka veya brendi, iki bardak kuru şarap veya 2 bardak bira);
  • Daha az dayanıklı içeceklerin tercih edilmesini sağlamak için, şarabı su, cin, tonik, viski - soda ile seyreltin; bu, alkol emilim oranını azaltır;
  • Alkol, kırmızı şarap, brendi, viski tercih etme oranlarını düşüren, yüksek oranda tanen içeren içecekler içmek;
  • Doğru atıştırma: Etli atıştırmalıklar ve ekmek, emilim oranını yavaşlatırken, meyveler ve gazlı içecekler ise onu arttırır. Bu nedenle diyet ve alkol diyet ve gazlı içeceklerden çok daha uyumludur.
Alkoldeki kalorilerin varlığı, diyet içindeki alkollü içeceklerin kategorik olarak bırakılmasının bir nedeni değildir. Tüm olumlu ve olumsuz yanları göz önünde bulundurmak ve her durumda, bir diyetisyenin tavsiyelerini dikkate alarak, diyet ve alkolü birleştirip birleştirmeyeceğine karar vermek gerekir.
 
Top