Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463535" data-attributes="member: 78941"><p>ÇÖP KEBABI (DİYARBAKIR) </p><p></p><p>1 kilo koyun eti </p><p>6 kaşık sadeyağ </p><p>2 iri soğan </p><p>1 iri domates </p><p>2 adet patlıcan </p><p>1 adet dolma biberi </p><p>10 adet çöp şiş </p><p>tuz </p><p></p><p>Patlıcanlar yıkanıp yukarıdan aşağı iki parmak soyulur, iki parmak kabuk bırakılır.Ortadan ikiye ayrılır ve ner parça ikişer parmak eninde doğranır. Bol tuzlu suda bir müddet bırakılır sonra sıkıp acı suyu çıkarılır.Bir tencere içinde eritilen beş çorba kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur.Patlıcanlar alınıp bir kenara konur. Aynı yağ içinde dolmalık biberler dörde bölünüp bir dakika kadar pişirilip kepçeyle bir kenara alınır. </p><p>Bu işler yapılırken başka bir tencereye etler yerleştirilir içine bir kaşık yağ ayıklanıp dörder parçaya ayrılmış soğanlar kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve bir miktar tuz ilave edilir.Tencerenin kapağı kapanıp orta hararette ateşe oturtulur ve 40-45 dakika pişirilir. </p><p>Patlıcan ve biberlerin kızartıldığı yağ ile iki bardak su etlerin pistiği tencereye konur.Et tekrar suyunu çekene kadar pişirilir. Etler kepçeyle ayrı kaba alınır soğanlar çıkarılıp atılır kalan salça da bir fincana süzülür Bu işler bittikten sonra, ağaç dallarından yontularak hazırlanmış şişlere bir parça et, bir patlıcan bir biber tekrar bir et, bir patlıcan bir biber dizilir. </p><p>Böylece hazırlanan çöp şişlen bir tepsiye yerleştirilir üzerine bir fincana ayrılan salça bir bardak su ile sulandırılıp dökülür, sonra kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463535, member: 78941"] ÇÖP KEBABI (DİYARBAKIR) 1 kilo koyun eti 6 kaşık sadeyağ 2 iri soğan 1 iri domates 2 adet patlıcan 1 adet dolma biberi 10 adet çöp şiş tuz Patlıcanlar yıkanıp yukarıdan aşağı iki parmak soyulur, iki parmak kabuk bırakılır.Ortadan ikiye ayrılır ve ner parça ikişer parmak eninde doğranır. Bol tuzlu suda bir müddet bırakılır sonra sıkıp acı suyu çıkarılır.Bir tencere içinde eritilen beş çorba kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur.Patlıcanlar alınıp bir kenara konur. Aynı yağ içinde dolmalık biberler dörde bölünüp bir dakika kadar pişirilip kepçeyle bir kenara alınır. Bu işler yapılırken başka bir tencereye etler yerleştirilir içine bir kaşık yağ ayıklanıp dörder parçaya ayrılmış soğanlar kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve bir miktar tuz ilave edilir.Tencerenin kapağı kapanıp orta hararette ateşe oturtulur ve 40-45 dakika pişirilir. Patlıcan ve biberlerin kızartıldığı yağ ile iki bardak su etlerin pistiği tencereye konur.Et tekrar suyunu çekene kadar pişirilir. Etler kepçeyle ayrı kaba alınır soğanlar çıkarılıp atılır kalan salça da bir fincana süzülür Bu işler bittikten sonra, ağaç dallarından yontularak hazırlanmış şişlere bir parça et, bir patlıcan bir biber tekrar bir et, bir patlıcan bir biber dizilir. Böylece hazırlanan çöp şişlen bir tepsiye yerleştirilir üzerine bir fincana ayrılan salça bir bardak su ile sulandırılıp dökülür, sonra kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
Top