Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463534" data-attributes="member: 78941"><p>EKŞİLİ TAVUK (DİYARBAKIR) </p><p></p><p>500 gr. tavuk </p><p>1 adet havuç </p><p>1 adet soğan </p><p>2 adet dolmalık biber </p><p>Sıvı yağ, Tuz </p><p>Hamuru için: </p><p>10 çorba kaşığı patates nişastası </p><p>10 çorba kaşığı un </p><p>1 paket kabartma tozu </p><p>2 adet yumurta </p><p>1 çay bardağı su </p><p>Tatlı ekşili sos için: </p><p>4 çorba kaşığı şeker </p><p>4 çorba kaşığı sirke </p><p>4 çorba kaşığı limon suyu </p><p>3 çorba kaşığı salça </p><p>3 adet domates </p><p></p><p>Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.) </p><p>Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun.Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. </p><p>Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun. </p><p>Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463534, member: 78941"] EKŞİLİ TAVUK (DİYARBAKIR) 500 gr. tavuk 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet dolmalık biber Sıvı yağ, Tuz Hamuru için: 10 çorba kaşığı patates nişastası 10 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 1 çay bardağı su Tatlı ekşili sos için: 4 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı salça 3 adet domates Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.) Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun.Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun. Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
Top