Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463529" data-attributes="member: 78941"><p>PATATESLİ İÇLİ KÖFTE (DİYARBAKIR) </p><p></p><p>6 Orta boy patates </p><p>3 Yumurta sarısı </p><p>1 Orta boy soğan </p><p>5-6 Dal maydanoz </p><p>1 tatlı kaşığı tuz </p><p>1/4 Çaykaşığı karabiber </p><p>1 Çorba kaşığı galeta tozu </p><p>2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi </p><p>3-4 Çorba kaşığı kıyma </p><p>3 Çorba kaşığı sıvıyağ </p><p></p><p>Patatesi yıkayıp, az su ile pişiriniz, ince kıyılmış soğanla, kıymayı tavaya koyunuz. 1 Çay kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı yağ ilâve edip karıştırarak pişiriniz. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber katıp karıştırınız. </p><p>Patatesin kabuğunu soyup, eziniz. İçine yumurta sarısı, galeta tozu, peynir rendesi, 1 çorba kaşığı yağ, tuz ve karabiber koyup yoğurunuz. Yağlanmış avuç içine 2 ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyarak bir parmak kalınlığında yassıltmız. Ortasına hazırlanan içten koyup kenarlarını ortada birleştirerek üstünü kapatınız. </p><p>Bastırarak yuvarlak veya oval seki! veriniz. Kapsattığınız yer alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerine yağ sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463529, member: 78941"] PATATESLİ İÇLİ KÖFTE (DİYARBAKIR) 6 Orta boy patates 3 Yumurta sarısı 1 Orta boy soğan 5-6 Dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 Çaykaşığı karabiber 1 Çorba kaşığı galeta tozu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 3-4 Çorba kaşığı kıyma 3 Çorba kaşığı sıvıyağ Patatesi yıkayıp, az su ile pişiriniz, ince kıyılmış soğanla, kıymayı tavaya koyunuz. 1 Çay kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı yağ ilâve edip karıştırarak pişiriniz. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber katıp karıştırınız. Patatesin kabuğunu soyup, eziniz. İçine yumurta sarısı, galeta tozu, peynir rendesi, 1 çorba kaşığı yağ, tuz ve karabiber koyup yoğurunuz. Yağlanmış avuç içine 2 ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyarak bir parmak kalınlığında yassıltmız. Ortasına hazırlanan içten koyup kenarlarını ortada birleştirerek üstünü kapatınız. Bastırarak yuvarlak veya oval seki! veriniz. Kapsattığınız yer alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerine yağ sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
Top