Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463526" data-attributes="member: 78941"><p>YAYLA ÇORBASI (DİYARBAKIR) </p><p></p><p>1 çay fincanı pirinç </p><p>6 su bardağı et suyu </p><p>1 çorba kaşığı un </p><p>2 çorba kaşığı tereyağı </p><p>Tuz </p><p>Karabiber </p><p>1 su bardağı yoğurt </p><p>1 tatlı kaşığı kuru nane </p><p>2 yumurta sarısı </p><p></p><p>Pirinci iyice yıkayıp, ılık suda 20 dakika kadar ıslatın. Et suyuna süzülmüş pirinci, bir fincan suyla ezilmiş unu ve tuzu atarak karıştırın. </p><p>Piştikten sonra, tencereyi ateşten alın. Ayrı bir kapta bir fiske tuz ve bir bardak yoğurtla çırptığınız 2 yumurta sarısını, henüz kaynar haldeki çorbaya hızla karıştırarak katın. Üzerine dilerseniz içine kuru nane serpilmiş kızgın yağ dökebilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463526, member: 78941"] YAYLA ÇORBASI (DİYARBAKIR) 1 çay fincanı pirinç 6 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 yumurta sarısı Pirinci iyice yıkayıp, ılık suda 20 dakika kadar ıslatın. Et suyuna süzülmüş pirinci, bir fincan suyla ezilmiş unu ve tuzu atarak karıştırın. Piştikten sonra, tencereyi ateşten alın. Ayrı bir kapta bir fiske tuz ve bir bardak yoğurtla çırptığınız 2 yumurta sarısını, henüz kaynar haldeki çorbaya hızla karıştırarak katın. Üzerine dilerseniz içine kuru nane serpilmiş kızgın yağ dökebilirsiniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
Top