Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 463519" data-attributes="member: 78941"><p>KABURGA DOLMASI (DİYARBAKIR) </p><p></p><p>2 kilogram kaburga </p><p>2 su bardağı pirinç </p><p>Bir miktar karabiber </p><p>Yarım demet pul biber </p><p>2 yemek kaşığı maydanoz </p><p>Yağ </p><p></p><p>1. Salça, yağda biraz kavrulur. Üzerine pirinç dökülerek, 5-10 dakika daha kavrulur. 3 su bardağı kaynar su katılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Suyu çektirilir. </p><p>2. Tam pişmeden ocaktan alınır. Kaburganın içine doldurulur. Kaburganın açık tarafı birleştirilerek dikilir. </p><p>3. Büyükçe bir tencerede, biraz daha yağ ve salça kavrulur. Hazırlanan kaburga, bunun içinde alt üst edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine kaynamış su dökülür. Ağır ateşte pişirilir. </p><p>4. Pişen kaburga, suyun içinden alınır. Bir tepsiye yerleştirilir. Fırına sürülür. Nar gibi kızarınca fırından alınır ve sıcak servis yapılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 463519, member: 78941"] KABURGA DOLMASI (DİYARBAKIR) 2 kilogram kaburga 2 su bardağı pirinç Bir miktar karabiber Yarım demet pul biber 2 yemek kaşığı maydanoz Yağ 1. Salça, yağda biraz kavrulur. Üzerine pirinç dökülerek, 5-10 dakika daha kavrulur. 3 su bardağı kaynar su katılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Suyu çektirilir. 2. Tam pişmeden ocaktan alınır. Kaburganın içine doldurulur. Kaburganın açık tarafı birleştirilerek dikilir. 3. Büyükçe bir tencerede, biraz daha yağ ve salça kavrulur. Hazırlanan kaburga, bunun içinde alt üst edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine kaynamış su dökülür. Ağır ateşte pişirilir. 4. Pişen kaburga, suyun içinden alınır. Bir tepsiye yerleştirilir. Fırına sürülür. Nar gibi kızarınca fırından alınır ve sıcak servis yapılır. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Diyarbakır yemekleri
Top