Cilt Lekeleri ve Tedavisi

~meLek~

GalataSaray'ım
Cilt Lekeleri ve Tedavisi

Cildimizin değişik sebeplerle zarar görmesi, çeşitli olumsuz sonuçları ortaya çıkarır. Bunlardan birisi de cilt lekeleridir. Güneş ışınlarından kaynaklanan pigment artışı, cildimizde lekelerin oluşmasına neden olabilir. Hamilelik dönemi, yanlış kozmetik ürün tercihi, sivilce izleri, yanlış antibiyotik kullanımı gibi konular yine cildimizin lekelenmesine sebebiyet vermektedir.

Cilt Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Cilt lekeleri ile ilgili olarak kalıcı sonuçlara ulaşmak için bitkisel tedavi yöntemleri denenmelidir. Bitkisel ürünlerin cildi tahriş etmediği ve herhangi bir şekilde kızarıklığa neden olmadığı bilinmektedir. 3 ay sürecek bitkisel bir peeling uygulaması sonrasında, cildin tazelendiği ve lekelerin büyük oranda açıldığı görülecektir. Sivilce lekelerinin oluşturduğu olumsuz durumun ortadan kaldırılması için üst derinin bir kısmının temizlenmesi gerekmektedir. Cildin soyulması, tazelenmesi için yapılan peeling, lekelerin ve izlerin tamamen ortadan kaybolması amacıyla aşırı şekilde uygulanmamalıdır. Aksi halde cildinize kalıcı zararlar vermeniz de maalesef mümkün olmaktadır. Cilt yapısına uygun olan bitkisel kürlerin cilde doğru bir şekilde uygulanması uygun olacaktır.

Kuru Ciltlere Leke Bakımı

riMZfbw.jpg


Öncelikle cilt, yapısına uygun olan bir şekilde temizleme sütü ile arındırılmalıdır. Tüm cilde (Göz altları hariç şekilde) jojoba ve avokado yağı sürülerek, emilene kadar beklenmelidir. Mücver çiçeği, avokado, papatya, hatmi bitkisi, at kuyruğu; yarım litre gül suyu içerisinde bir taşım kadar kaynatılır. Bitki ekstresine, soya unu ya da onun yerine 2 avuç kadar toz yosun ile bulamaç şeklinde karıştırılarak bir tatlı kaşığı ölçeğinde arı sütü katılmalıdır. 1 Ay süresince haftada sadece 1 defa bu maskeyi yüzünüze uygulamanız gerekmektedir. Daha sonra ise bitkisel nitelikte olan ve onarıcı özelliği bulunan bir ürün kullanılmalıdır.

Yağlı Ciltlere Leke Bakımı

İlk olarak cildin bitkisel özlü bir temizleme jeli ile arındırılma işlemi yapılmalıdır. Sonra ise ince bir tabaka şeklinde kayısı yağı sürülmelidir. Papatya, biberiye, limon, kekik; yarım litre gül suyu içerisinde bir taşım kadar kaynatılmalıdır. 2 avuç yeşil kil içerisine, bu bitki ekstresi konur ve bulamaç haline getirilir. İçerisine adaçayı esansı ilavesi yapıldıktan sonra, cilde sürülür. Ayda 4 defa haftada 1 kez olmak üzere uygulanır. Uygulamanın ardından ise nemlendirici ve bitkisel tonik kullanılmalıdır.
 
Top